Elke politieke mandataris oefende in 2012 gemiddeld 6,64 mandaten uit. Dat leren de verklaringen van de door het Rekenhof gepubliceerde mandaten die de website cumuleo.be onder de loep nam.

7.651 mandatarissen gaven in totaal 51.613 mandaten aan. 341 mandatarissen dienden geen verklaring van hun mandaten en/of vermogensaangifte in.

Helft betaalde mandaten

Iets meer dan de helft (50,3 pct) waren betaalde mandaten, de rest (49,6 pct) werd niet vergoed. Er blijft onzekerheid over 0,1 pct van de mandaten.

De cumulkampioenen zijn Jozef Dauwe (CD&V), provinciaal gedeputeerde in Oost-Vlaanderen, met 59 mandaten, Etienne Van Vaerenbergh, OCMW-voorzitter van Lennik, met 57 mandaten, en minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) met 56 mandaten, althans voor hij federaal minister werd. Sindsdien nam hij verlof uit drie mandaten, voor alle andere gaf hij zijn ontslag.

Vergoede mandaten

Indien enkel rekening wordt gehouden met de vergoede mandaten, gaat de palm met 20 mandaten naar Christian Dereppe (FDF), gemeenteraadslid in Sint-Lambrechts-Woluwe. Hij gaat Michel Destrebecq (MR), gemeenteraadslid in Beloeil (17 mandaten), vooraf en het viertal Albert Absillis (CD&V), Luc Dehaene (CD&V), Albert Depret (MR) en Patrick Moenaert (CD&V), allen met 16 mandaten. (Belga/TE)

Elke politieke mandataris oefende in 2012 gemiddeld 6,64 mandaten uit. Dat leren de verklaringen van de door het Rekenhof gepubliceerde mandaten die de website cumuleo.be onder de loep nam.7.651 mandatarissen gaven in totaal 51.613 mandaten aan. 341 mandatarissen dienden geen verklaring van hun mandaten en/of vermogensaangifte in. Helft betaalde mandatenIets meer dan de helft (50,3 pct) waren betaalde mandaten, de rest (49,6 pct) werd niet vergoed. Er blijft onzekerheid over 0,1 pct van de mandaten. De cumulkampioenen zijn Jozef Dauwe (CD&V), provinciaal gedeputeerde in Oost-Vlaanderen, met 59 mandaten, Etienne Van Vaerenbergh, OCMW-voorzitter van Lennik, met 57 mandaten, en minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) met 56 mandaten, althans voor hij federaal minister werd. Sindsdien nam hij verlof uit drie mandaten, voor alle andere gaf hij zijn ontslag. Vergoede mandatenIndien enkel rekening wordt gehouden met de vergoede mandaten, gaat de palm met 20 mandaten naar Christian Dereppe (FDF), gemeenteraadslid in Sint-Lambrechts-Woluwe. Hij gaat Michel Destrebecq (MR), gemeenteraadslid in Beloeil (17 mandaten), vooraf en het viertal Albert Absillis (CD&V), Luc Dehaene (CD&V), Albert Depret (MR) en Patrick Moenaert (CD&V), allen met 16 mandaten. (Belga/TE)