De bedreigingen kunnen verschillende vormen aannemen, gaande van cyberstalking tot fysiek geweld, zegt het Crisiscentrum. Eerst analyseren OCAD, het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse, en de politiediensten de dossiers rond een bedreigd persoon. Het Crisiscentrum stelt vervolgens voor iedere zaak en iedere betrokken persoon protocollen op voor specifieke maatregelen.

Bij de 151 bedreigde personen zijn er maatregelen genomen voor magistraten, politici, politieagenten, leden van andere inspectie- of controlediensten of tegenstanders van buitenlandse regimes. 'In 2020 werden er ook maatregelen genomen voor wetenschappers', klinkt het in het jaarverslag, dat gedomineerd wordt door de coronacrisis.

De bedreigingen kunnen verschillende vormen aannemen, gaande van cyberstalking tot fysiek geweld, zegt het Crisiscentrum. Eerst analyseren OCAD, het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse, en de politiediensten de dossiers rond een bedreigd persoon. Het Crisiscentrum stelt vervolgens voor iedere zaak en iedere betrokken persoon protocollen op voor specifieke maatregelen. Bij de 151 bedreigde personen zijn er maatregelen genomen voor magistraten, politici, politieagenten, leden van andere inspectie- of controlediensten of tegenstanders van buitenlandse regimes. 'In 2020 werden er ook maatregelen genomen voor wetenschappers', klinkt het in het jaarverslag, dat gedomineerd wordt door de coronacrisis.