Dat schrijven Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen.

"Ik wil een akkoord sluiten met álle hogescholen die een lerarenopleiding aanbieden. Daarin engageren ze zich om minstens 20 uur stage te integreren in hun opleiding", zegt de minister in de kranten.

De bedoeling is dat kwetsbare jongeren zo meer kansen krijgen én leerkrachten beter voorbereid worden. Want de diversiteit in de klas groeit. Zeker in de grote steden, waar leerkrachten sneller afhaken. Uit cijfers blijkt dat ongeveer ­17 procent jonger dan dertig binnen de vijf jaar stopt.

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen. "Ik wil een akkoord sluiten met álle hogescholen die een lerarenopleiding aanbieden. Daarin engageren ze zich om minstens 20 uur stage te integreren in hun opleiding", zegt de minister in de kranten.De bedoeling is dat kwetsbare jongeren zo meer kansen krijgen én leerkrachten beter voorbereid worden. Want de diversiteit in de klas groeit. Zeker in de grote steden, waar leerkrachten sneller afhaken. Uit cijfers blijkt dat ongeveer ­17 procent jonger dan dertig binnen de vijf jaar stopt.(Belga/RR)