Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) voorziet in 2010 investeringen ter waarde van 100 miljoen euro in meer dan 200 fietsinfrastructuurprojecten. Het plan werd uitgewerkt door een 'Fietsteam'.

Dat team bestaat onder meer uit mensen van de administratie, De Lijn, de provincies en de gemeenten.

Het team bekijkt ook welke dienst het best geschikt is voor de uitvoering van het investeringsprogramma. Het doet voor elk project een voorstel inzake financiering en planning.

Crevits kiest bewust voor die geïntegreerde samenwerking. Momenteel is niet altijd even duidelijk wie op het terrein moet instaan voor de aanleg van een bepaald fietspad of een bepaalde tunnel.

Crevits liet vrijdag weten dat ze haar goedkeuring heeft gegeven aan het programma voor 2010.

Ze heeft het Fietsteam de opdracht gegeven een meerjarenprogramma voor de periode 2011-2014 uit te werken.

Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) voorziet in 2010 investeringen ter waarde van 100 miljoen euro in meer dan 200 fietsinfrastructuurprojecten. Het plan werd uitgewerkt door een 'Fietsteam'.Dat team bestaat onder meer uit mensen van de administratie, De Lijn, de provincies en de gemeenten. Het team bekijkt ook welke dienst het best geschikt is voor de uitvoering van het investeringsprogramma. Het doet voor elk project een voorstel inzake financiering en planning.Crevits kiest bewust voor die geïntegreerde samenwerking. Momenteel is niet altijd even duidelijk wie op het terrein moet instaan voor de aanleg van een bepaald fietspad of een bepaalde tunnel.Crevits liet vrijdag weten dat ze haar goedkeuring heeft gegeven aan het programma voor 2010. Ze heeft het Fietsteam de opdracht gegeven een meerjarenprogramma voor de periode 2011-2014 uit te werken.