Het aantal gevallen van besmettingen van coronavirus in Europa stijgt met de dag en veroorzaakt onrust. Mensen bellen vooral om te informeren over een vervroegde terugkeer of een annulering, aldus Touring in een persbericht. Vaak gaat het over vakantielanden zoals Italië, Spanje, Kroatië en Oostenrijk waar het coronavirus nu ook vastgesteld is. Touring onderstreept dat men enkel beroep kan doen op de annuleringsverzekering indien men de reis heeft geboekt vooraleer er een negatief advies was van Buitenlandse Zaken. Dat is enkel het geval voor China.

Ook mobiliteitsclub VAB merkt een verschil. "We krijgen veel informatieve oproepen binnen over mensen die de vakantie willen annuleren", zegt woordvoerster Joni Junes. "We verwijzen hen door naar de touroperator." Daarnaast meldt Touring dat het aantal ongevallen in skigebieden met 8 procent is gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het tekort aan sneeuw zou hier de oorzaak van zijn. Meer mensen moeten naar hogergelegen skigebieden, waardoor het daar heel druk wordt. Bij de helft van de ongevallen gaat het om botsingen tussen skiërs. Touring stelde ook een daling van 6 procent vast in het aantal interventies voor autopannes en ongevallen met de auto. (Belga)

Het aantal gevallen van besmettingen van coronavirus in Europa stijgt met de dag en veroorzaakt onrust. Mensen bellen vooral om te informeren over een vervroegde terugkeer of een annulering, aldus Touring in een persbericht. Vaak gaat het over vakantielanden zoals Italië, Spanje, Kroatië en Oostenrijk waar het coronavirus nu ook vastgesteld is. Touring onderstreept dat men enkel beroep kan doen op de annuleringsverzekering indien men de reis heeft geboekt vooraleer er een negatief advies was van Buitenlandse Zaken. Dat is enkel het geval voor China.Ook mobiliteitsclub VAB merkt een verschil. "We krijgen veel informatieve oproepen binnen over mensen die de vakantie willen annuleren", zegt woordvoerster Joni Junes. "We verwijzen hen door naar de touroperator." Daarnaast meldt Touring dat het aantal ongevallen in skigebieden met 8 procent is gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het tekort aan sneeuw zou hier de oorzaak van zijn. Meer mensen moeten naar hogergelegen skigebieden, waardoor het daar heel druk wordt. Bij de helft van de ongevallen gaat het om botsingen tussen skiërs. Touring stelde ook een daling van 6 procent vast in het aantal interventies voor autopannes en ongevallen met de auto. (Belga)