De Europeanen, onder wie negen Belgen en drie van hun naasten, hebben er een lange reis op zitten. Ze werden eerst van China naar Istres, bij Marseille in Frankrijk, gevlogen. Daar vertrokken ze na enkele controles richting Brussel. De Belgen worden in quarantaine geplaatst in het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek. De andere Europeanen reizen verder naar hun thuislanden.

Een twintigtal passagiers van een vliegtuig dat zondag vanuit China in Frankrijk aankwam, zijn op het tarmac van de luchthaven gebleven in afwachting van een test, want ze vertoonden symptomen van besmetting met het nieuwe coronavirus, zo heeft de Franse minister van Gezondheid Agnès Buzyn zondag gezegd.

Het dodental door de uitbraak van het coronavirus in China is volgens de Chinese gezondheidsautoriteiten opgelopen naar 361. Zondag kwamen er 57 nieuwe sterfgevallen bij. Inmiddels zouden, verspreid over heel China, bijna 17.205 mensen zijn besmet met het virus.

Ongeveer 2.100 van de besmette mensen zijn volgens de Chinese Gezondheidscommissie ernstig ziek en mogelijk in levensgevaar.

In Hubei bevindt zich de miljoenenstad Wuhan, het epicentrum van de virusuitbraak.

Buiten China viel tot nu toe een dode, een Chinees die naar de Filipijnen was afgereisd. Het totaal aantal ziektegevallen buiten China staat op 181, de meeste daarvan (20) in Japan.

De handel van Chinese aandelen, de CSI 300 Index, is bij opening maandag 9,1 procent lager geopend. De beurs ging maandag voor het eerst sinds 23 januari weer open, nadat het gesloten was vanwege de uitbraak van het coronavirus.

De daling is de grootste sinds 2015. De Chinese nationale bank (PBOC) had al op de daling geanticipeerd en stelde meer geld beschikbaar voor de financiële markten. Daarmee wil de bank voorkomen dat er financiële problemen ontstaan als beleggers massaal aandelen verkopen.

De Europeanen, onder wie negen Belgen en drie van hun naasten, hebben er een lange reis op zitten. Ze werden eerst van China naar Istres, bij Marseille in Frankrijk, gevlogen. Daar vertrokken ze na enkele controles richting Brussel. De Belgen worden in quarantaine geplaatst in het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek. De andere Europeanen reizen verder naar hun thuislanden. Een twintigtal passagiers van een vliegtuig dat zondag vanuit China in Frankrijk aankwam, zijn op het tarmac van de luchthaven gebleven in afwachting van een test, want ze vertoonden symptomen van besmetting met het nieuwe coronavirus, zo heeft de Franse minister van Gezondheid Agnès Buzyn zondag gezegd. Het dodental door de uitbraak van het coronavirus in China is volgens de Chinese gezondheidsautoriteiten opgelopen naar 361. Zondag kwamen er 57 nieuwe sterfgevallen bij. Inmiddels zouden, verspreid over heel China, bijna 17.205 mensen zijn besmet met het virus.Ongeveer 2.100 van de besmette mensen zijn volgens de Chinese Gezondheidscommissie ernstig ziek en mogelijk in levensgevaar. In Hubei bevindt zich de miljoenenstad Wuhan, het epicentrum van de virusuitbraak. Buiten China viel tot nu toe een dode, een Chinees die naar de Filipijnen was afgereisd. Het totaal aantal ziektegevallen buiten China staat op 181, de meeste daarvan (20) in Japan. De handel van Chinese aandelen, de CSI 300 Index, is bij opening maandag 9,1 procent lager geopend. De beurs ging maandag voor het eerst sinds 23 januari weer open, nadat het gesloten was vanwege de uitbraak van het coronavirus. De daling is de grootste sinds 2015. De Chinese nationale bank (PBOC) had al op de daling geanticipeerd en stelde meer geld beschikbaar voor de financiële markten. Daarmee wil de bank voorkomen dat er financiële problemen ontstaan als beleggers massaal aandelen verkopen.