Dat zegt hij in een interview met De Standaard en Het Nieuwsblad.

"De gemiddelde werknemer kost ongeveer 60.000 euro per jaar. Dat is niet meer dan in andere bedrijven", aldus Cornu. "Het is niet zo dat de kostprijs per persoon te hoog is, maar voor het loon worden weinig uren gewerkt."

Bij de NMBS geldt een 36-uren-week, waardoor de werknemers heel wat rustdagen genieten.

Bij de vakbonden is men er niet a priori tegen om meer te gaan werken.

"Maar dan moet de verloning wel navenant aangepast worden", zegt Jean-Pierre Goossens van de socialistische vakbond.

'Kordater'

Cornu spreekt in het interview ook over de al dan niet spontane stakingen van vorige week. Als er nog wilde stakingen plaatsvinden, zal Cornu naar eigen zeggen nog kordater optreden. "Die maatregelen laten toe om bij herhalingen op een andere manier te reageren."

(Belga/RR)

Dat zegt hij in een interview met De Standaard en Het Nieuwsblad."De gemiddelde werknemer kost ongeveer 60.000 euro per jaar. Dat is niet meer dan in andere bedrijven", aldus Cornu. "Het is niet zo dat de kostprijs per persoon te hoog is, maar voor het loon worden weinig uren gewerkt." Bij de NMBS geldt een 36-uren-week, waardoor de werknemers heel wat rustdagen genieten. Bij de vakbonden is men er niet a priori tegen om meer te gaan werken. "Maar dan moet de verloning wel navenant aangepast worden", zegt Jean-Pierre Goossens van de socialistische vakbond. Cornu spreekt in het interview ook over de al dan niet spontane stakingen van vorige week. Als er nog wilde stakingen plaatsvinden, zal Cornu naar eigen zeggen nog kordater optreden. "Die maatregelen laten toe om bij herhalingen op een andere manier te reageren."(Belga/RR)