Alain Courtois, MR-senator en promotor van de Belgisch-Nederlandse kandidatuur voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2018, heeft geen moeite met een parlementair debat over het 'bidbook' dat is ingediend bij de wereldvoetbalbond FIFA.

Senator Bert Anciaux (SP.A) en Kamerlid Jean-Marie Dedecker (LDD) hadden er maandag op aangedrongen dat het parlement zich zou buigen over het 'bidbook' dat België samen met Nederland heeft ingediend.

Volgens Dedecker blijkt uit het openbaar gemaakte document dat de Lage Landen ver willen gaan om het WK voetbal in 2018 te organiseren. Zo zijn ze onder meer bereid de FIFA geen belastingen te laten betalen op de miljoenenwinsten.

Dedecker eist een parlementaire doorlichting van het bidbook vooraleer de regering de belastingbetaler engageert.

Ook voor Anciaux is het ondenkbaar dat de FIFA belastingvrijstelling kan genieten op 'miljardenwinsten' die hier gerealiseerd worden.

Hij meent dat het bidbook geen enkele waarde heeft, met of zonder instemming van de ontslagnemende regering, als er 'onwettige praktijken' in worden voorgesteld of gepromoot.

Courtois

In een reactie zei Courtois er geen graten in te zien dat het parlement zich zou buigen over het bidbook voor het WK 2018. Hij heeft er geen problemen mee dat het parlement erover zou debatteren en dat de voorwaarden worden toegelicht aan de parlementsleden.

Woordvoerder Francois Colin van het bidcomité beklemtoont intussen dat de voorwaarden voor de organisatie van het evenement niet afwijken van die ten tijde van Euro2000, het Europees voetbalkampioenschap dat door België en Nederland werd georganiseerd.

De federale regering keurde eind april de overheidsgaranties voor
de Belgisch-Nederlandse kandidatuur goed. Het bidbook werd op
veertien mei overhandigd aan de FIFA.

Alain Courtois, MR-senator en promotor van de Belgisch-Nederlandse kandidatuur voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2018, heeft geen moeite met een parlementair debat over het 'bidbook' dat is ingediend bij de wereldvoetbalbond FIFA.Senator Bert Anciaux (SP.A) en Kamerlid Jean-Marie Dedecker (LDD) hadden er maandag op aangedrongen dat het parlement zich zou buigen over het 'bidbook' dat België samen met Nederland heeft ingediend.Volgens Dedecker blijkt uit het openbaar gemaakte document dat de Lage Landen ver willen gaan om het WK voetbal in 2018 te organiseren. Zo zijn ze onder meer bereid de FIFA geen belastingen te laten betalen op de miljoenenwinsten.Dedecker eist een parlementaire doorlichting van het bidbook vooraleer de regering de belastingbetaler engageert.Ook voor Anciaux is het ondenkbaar dat de FIFA belastingvrijstelling kan genieten op 'miljardenwinsten' die hier gerealiseerd worden. Hij meent dat het bidbook geen enkele waarde heeft, met of zonder instemming van de ontslagnemende regering, als er 'onwettige praktijken' in worden voorgesteld of gepromoot. Courtois In een reactie zei Courtois er geen graten in te zien dat het parlement zich zou buigen over het bidbook voor het WK 2018. Hij heeft er geen problemen mee dat het parlement erover zou debatteren en dat de voorwaarden worden toegelicht aan de parlementsleden.Woordvoerder Francois Colin van het bidcomité beklemtoont intussen dat de voorwaarden voor de organisatie van het evenement niet afwijken van die ten tijde van Euro2000, het Europees voetbalkampioenschap dat door België en Nederland werd georganiseerd. De federale regering keurde eind april de overheidsgaranties voor de Belgisch-Nederlandse kandidatuur goed. Het bidbook werd op veertien mei overhandigd aan de FIFA.