In een opiniestuk in De Morgen vraagt Tom De Meester snel actie tegen de megazonneparken die er de oorzaak van zijn dat consumenten meer moeten betalen voor elektriciteit. Minister van Energie Freya Van den Bossche (sp.a) gaf vorige week al toe dat de overheid die parken nooit had mogen subsidiëren, maar de betoelaging blijft wel bestaan voor bestaande installaties.

Subsidies voor multimiljonair
"Het gevolg is multimiljonair Fernand Huts nog 18 jaar lang 12 tot 15 miljoen euro blijft krijgen voor de zonnepanelen op Katoen Natie," schrijft De Meester.

Omdat de elektriciteitsleveranciers die subsidies niet langer kunnen betalen, moet een doorsnee gezin sinds 1 april gemiddeld 72 euro per jaar meer betalen voor elektriciteit. De prijsverhoging kan in sommige regio's oplopen tot 148 euro. (EE)

In een opiniestuk in De Morgen vraagt Tom De Meester snel actie tegen de megazonneparken die er de oorzaak van zijn dat consumenten meer moeten betalen voor elektriciteit. Minister van Energie Freya Van den Bossche (sp.a) gaf vorige week al toe dat de overheid die parken nooit had mogen subsidiëren, maar de betoelaging blijft wel bestaan voor bestaande installaties.Subsidies voor multimiljonair "Het gevolg is multimiljonair Fernand Huts nog 18 jaar lang 12 tot 15 miljoen euro blijft krijgen voor de zonnepanelen op Katoen Natie," schrijft De Meester. Omdat de elektriciteitsleveranciers die subsidies niet langer kunnen betalen, moet een doorsnee gezin sinds 1 april gemiddeld 72 euro per jaar meer betalen voor elektriciteit. De prijsverhoging kan in sommige regio's oplopen tot 148 euro. (EE)