De Congoreis van minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) begint met een dag vertraging. Het militaire vliegtuig dat de delegatie zaterdag naar Kinshasa moest vliegen, strandde in de namiddag in Niamey (Niger). Het zou gaan om een Embraer-vliegtuig. Het vliegtuig moest een tussenstop maken om te tanken. Terwijl er getankt werd, stelden de piloten technische mankementen vast. Het reservenavigatiesysteem bleek niet meer te werken. Daarop werd besloten niet verder te vliegen.

Embrear-vliegtuig

Defensie laat vanuit Brussel een extra vliegtuig overvliegen om de minister en zijn gevolg zondag toch naar Congo te brengen. Vanackere vertrok zaterdag voor een bezoek van een week aan Congo en Burundi. (Belga)

De Congoreis van minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) begint met een dag vertraging. Het militaire vliegtuig dat de delegatie zaterdag naar Kinshasa moest vliegen, strandde in de namiddag in Niamey (Niger). Het zou gaan om een Embraer-vliegtuig. Het vliegtuig moest een tussenstop maken om te tanken. Terwijl er getankt werd, stelden de piloten technische mankementen vast. Het reservenavigatiesysteem bleek niet meer te werken. Daarop werd besloten niet verder te vliegen.Embrear-vliegtuig Defensie laat vanuit Brussel een extra vliegtuig overvliegen om de minister en zijn gevolg zondag toch naar Congo te brengen. Vanackere vertrok zaterdag voor een bezoek van een week aan Congo en Burundi. (Belga)