Sinds het ontslag van de Brugse bisschop Roger Vangheluwe heeft de commissie die de klachten behandelt over seksueel misbruik in een pastorale relatie ongeveer 120 klachten gekregen. De Belgische bisschoppen bespreken de zaak volgende week met de paus.

De Belgische bisschoppenconferentie heeft intussen haar vertrouwen bevestigd in de de werking van de commissie, die onder leiding staat van professor Peter Adriaenssens.

Volgende week gaan de Belgische bisschoppen naar Rome voor hun vijfjaarlijkse bezoek. De crisis rond het kindermisbruik zal zeker op de agenda staan.

Toestroom van klachten

Intussen raakte vrijdag bekend dat de commissie-Adriaenssens sinds het ontslag van Vangheluwe op 23 april fors meer klachten heeft gekregen over seksueel misbruik door priesters..

Volgens woordvoerder Eric De Beukelaer van de bisschoppenconferentie gaat het om 120 klachten.

Het blijkt dat veel mensen die contact opnemen met de commissie ouder zijn dan 60 jaar. De persoon die hen misbruikte, is vaak al geruime tijd overleden.

Sinds het ontslag van de Brugse bisschop Roger Vangheluwe heeft de commissie die de klachten behandelt over seksueel misbruik in een pastorale relatie ongeveer 120 klachten gekregen. De Belgische bisschoppen bespreken de zaak volgende week met de paus.De Belgische bisschoppenconferentie heeft intussen haar vertrouwen bevestigd in de de werking van de commissie, die onder leiding staat van professor Peter Adriaenssens. Volgende week gaan de Belgische bisschoppen naar Rome voor hun vijfjaarlijkse bezoek. De crisis rond het kindermisbruik zal zeker op de agenda staan.Toestroom van klachtenIntussen raakte vrijdag bekend dat de commissie-Adriaenssens sinds het ontslag van Vangheluwe op 23 april fors meer klachten heeft gekregen over seksueel misbruik door priesters.. Volgens woordvoerder Eric De Beukelaer van de bisschoppenconferentie gaat het om 120 klachten.Het blijkt dat veel mensen die contact opnemen met de commissie ouder zijn dan 60 jaar. De persoon die hen misbruikte, is vaak al geruime tijd overleden.