Het kan zondagnamiddag en -avond tot felle onweersbuien komen die gepaard gaan met zware windstoten en hagel. Vooral de provincies Limburg en het grootste deel van Wallonië lopen kans om getroffen te worden. Dat meldt het KMI.

Het meteorologisch instituut vaardigt voor de genoemde regio's een 'code oranje' uit. Die zegt dat 'intense regenval, hagelbuien, blikseminslagen en/of hevige rukwinden vrij grote schade kunnen veroorzaken'. Overvloedige regen is mogelijk en kan voor wateroverlast zorgen. Er is ook kans op vallende bomen(takken).

"Wees dus op uw hoede en begeef u zo weinig mogelijk in het wegverkeer, luidt de waarschuwing.

Voor de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen, en voor Brussel, geldt zondagnamiddag en -avond de iets lichtere 'code geel'.

Oost- en West-Vlaanderen blijven tot nader order gespaard, al is er ook een gele waarschuwing voor de kuststreek zondagnacht.

Zondag krijgen we dus geregeld regen en buien, die soms fel kunnen zijn met onweer. De meest intense onweersbuien krijgen we in de late namiddag en avond, en dat vooral in het oosten van het land. De maxima liggen tussen 12 graden aan zee en 21 graden in het uiterste zuidoosten van het land, meldt het KMI.

Maandagochtend is het zwaarbewolkt met vooral in het noorden en het oosten nog regen. In de loop van de dag wordt het droger, maar er blijft wel veel bewolking. De wind waait vrij krachtig tot krachtig uit zuid tot zuidwest, met kans op rukwinden tot 80 km/h of zelfs nog wat meer. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 13 of 14 graden in de Kempen.

Dinsdag krijgen we vrij veel wolkenvelden met regen of buien. Het is ook vrij winderig en fris voor de tijd van het jaar met maxima rond 10 graden in het centrum.

Woensdag begint droog met opklaringen, maar de bewolking neemt toe en vanaf het westen volgt regen. De maxima liggen rond 15-16 graden in het centrum, bij een stevige wind uit het zuidwesten. Vanaf donderdag wisselen zonnige perioden en bewolkte passages elkaar af.

Er blijft altijd wel kans op wat neerslag. Het wordt geleidelijk zachter: donderdag krijgen we maxima van 12 of 13 graden, maar zaterdag kan het kwik tot rond 17 graden stijgen. De windkracht neemt geleidelijk af.

Het kan zondagnamiddag en -avond tot felle onweersbuien komen die gepaard gaan met zware windstoten en hagel. Vooral de provincies Limburg en het grootste deel van Wallonië lopen kans om getroffen te worden. Dat meldt het KMI.Het meteorologisch instituut vaardigt voor de genoemde regio's een 'code oranje' uit. Die zegt dat 'intense regenval, hagelbuien, blikseminslagen en/of hevige rukwinden vrij grote schade kunnen veroorzaken'. Overvloedige regen is mogelijk en kan voor wateroverlast zorgen. Er is ook kans op vallende bomen(takken). "Wees dus op uw hoede en begeef u zo weinig mogelijk in het wegverkeer, luidt de waarschuwing. Voor de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen, en voor Brussel, geldt zondagnamiddag en -avond de iets lichtere 'code geel'. Oost- en West-Vlaanderen blijven tot nader order gespaard, al is er ook een gele waarschuwing voor de kuststreek zondagnacht.Zondag krijgen we dus geregeld regen en buien, die soms fel kunnen zijn met onweer. De meest intense onweersbuien krijgen we in de late namiddag en avond, en dat vooral in het oosten van het land. De maxima liggen tussen 12 graden aan zee en 21 graden in het uiterste zuidoosten van het land, meldt het KMI. Maandagochtend is het zwaarbewolkt met vooral in het noorden en het oosten nog regen. In de loop van de dag wordt het droger, maar er blijft wel veel bewolking. De wind waait vrij krachtig tot krachtig uit zuid tot zuidwest, met kans op rukwinden tot 80 km/h of zelfs nog wat meer. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 13 of 14 graden in de Kempen. Dinsdag krijgen we vrij veel wolkenvelden met regen of buien. Het is ook vrij winderig en fris voor de tijd van het jaar met maxima rond 10 graden in het centrum. Woensdag begint droog met opklaringen, maar de bewolking neemt toe en vanaf het westen volgt regen. De maxima liggen rond 15-16 graden in het centrum, bij een stevige wind uit het zuidwesten. Vanaf donderdag wisselen zonnige perioden en bewolkte passages elkaar af. Er blijft altijd wel kans op wat neerslag. Het wordt geleidelijk zachter: donderdag krijgen we maxima van 12 of 13 graden, maar zaterdag kan het kwik tot rond 17 graden stijgen. De windkracht neemt geleidelijk af.