Vlaams Belang-kamerlid Guy D'Haeseleer, die met zijn verruimingsproject Forza Ninove de grootste partij werd in stemmenaantal, noemt de coalitie "ondemocratisch".

Het bestuursakkoord werd gesloten tussen Open Vld (9 zetels), het kartel sp.a-Groen (6) en CD&V (4).

Huidig burgemeester Michel Casteur blijft de eerste drie jaren op post, en wordt nadien vervangen door zijn partijgenote Tania De Jonge, die 165 stemmen meer behaalde dan Casteur.

Betaalbaar wonen, verkeer en de "nieuwe Belgen" zijn enkele uitdagingen voor de coalitie. "Zij wil eerlijke antwoorden geven op het signaal dat de Ninoofse kiezer ons op 14 oktober gegeven heeft", luidt het.

Grootste partij

De oppositie bestaat uit N-VA (5 zetels) en Forza Ninove (9 zetels), die met 26,5 procent van de stemmen de grootste partij werd. Lijsttrekker en Vlaams Belang- Kamerlid Guy D'Haeseleer kreeg 4.981 voorkeurstemmen, bijna het dubbele van burgemeester Michel Casteur (2.682).

D'Haeseleer spreekt over een "ondemocratische coalitie" en zegt dat mensen daardoor het geloof in de politiek verliezen. "Het is hallucinant dat de huidige meerderheid zich versterkt met twee andere verliezende partijen (sp.a-Groen) enkel omwille van machtsbehoud en postjespakkerij", reageert D'Haeseleer. "Als dat het antwoord is op de wil van de kiezer, dan is dat een slag in het gezicht van die kiezer. Dit is het slechtste signaal dat naar de Ninovieter wordt uitgestuurd."

N-VA Ninove: 'Coalitie der verliezers'

"Wij zijn de grote winnaar, maar de drie verliezers denken alleen aan hun postjes. Een fraai staaltje van machtshonger en woordbreuk. Een gemiste kans voor Ninove", reageert N-VA-lijsttrekker Toon Van Melkebeek. "N-VA Ninove sloot na de verkiezingen een getekende overeenkomst met het kartel SPA-Groen om samen in het stadsbestuur te stappen. Samen konden we voor de noodzakelijke verandering zorgen, want met 11 tegenover 9 zetels zouden we dan in de meerderheid zwaarder wegen dan de Open VLD, die van 12 naar 9 zetels tuimelde".

"SPA-Groen pleegt nu woordbreuk en stapt in een coalitie met VLD en CD&V. Die laatste partij is afgestraft van 8 naar 4 zetels, maar dat is blijkbaar geen probleem voor hen."

N-VA-Ninove noemt de nieuwe coalitie "de coalitie der verliezers: die drie partijen verloren samen 4.522 stemmen. Wie zo'n monsterverbond op poten durft zetten, lacht de Ninoofse kiezer in zijn gezicht uit. Wie kan er nog verbaasd zijn dat mensen met positieve bedoelingen niet meer geneigd zijn om in de politiek te stappen?"(Belga/TE/SD)

Vlaams Belang-kamerlid Guy D'Haeseleer, die met zijn verruimingsproject Forza Ninove de grootste partij werd in stemmenaantal, noemt de coalitie "ondemocratisch". Het bestuursakkoord werd gesloten tussen Open Vld (9 zetels), het kartel sp.a-Groen (6) en CD&V (4). Huidig burgemeester Michel Casteur blijft de eerste drie jaren op post, en wordt nadien vervangen door zijn partijgenote Tania De Jonge, die 165 stemmen meer behaalde dan Casteur. Betaalbaar wonen, verkeer en de "nieuwe Belgen" zijn enkele uitdagingen voor de coalitie. "Zij wil eerlijke antwoorden geven op het signaal dat de Ninoofse kiezer ons op 14 oktober gegeven heeft", luidt het. Grootste partij De oppositie bestaat uit N-VA (5 zetels) en Forza Ninove (9 zetels), die met 26,5 procent van de stemmen de grootste partij werd. Lijsttrekker en Vlaams Belang- Kamerlid Guy D'Haeseleer kreeg 4.981 voorkeurstemmen, bijna het dubbele van burgemeester Michel Casteur (2.682). D'Haeseleer spreekt over een "ondemocratische coalitie" en zegt dat mensen daardoor het geloof in de politiek verliezen. "Het is hallucinant dat de huidige meerderheid zich versterkt met twee andere verliezende partijen (sp.a-Groen) enkel omwille van machtsbehoud en postjespakkerij", reageert D'Haeseleer. "Als dat het antwoord is op de wil van de kiezer, dan is dat een slag in het gezicht van die kiezer. Dit is het slechtste signaal dat naar de Ninovieter wordt uitgestuurd."N-VA Ninove: 'Coalitie der verliezers'"Wij zijn de grote winnaar, maar de drie verliezers denken alleen aan hun postjes. Een fraai staaltje van machtshonger en woordbreuk. Een gemiste kans voor Ninove", reageert N-VA-lijsttrekker Toon Van Melkebeek. "N-VA Ninove sloot na de verkiezingen een getekende overeenkomst met het kartel SPA-Groen om samen in het stadsbestuur te stappen. Samen konden we voor de noodzakelijke verandering zorgen, want met 11 tegenover 9 zetels zouden we dan in de meerderheid zwaarder wegen dan de Open VLD, die van 12 naar 9 zetels tuimelde". "SPA-Groen pleegt nu woordbreuk en stapt in een coalitie met VLD en CD&V. Die laatste partij is afgestraft van 8 naar 4 zetels, maar dat is blijkbaar geen probleem voor hen."N-VA-Ninove noemt de nieuwe coalitie "de coalitie der verliezers: die drie partijen verloren samen 4.522 stemmen. Wie zo'n monsterverbond op poten durft zetten, lacht de Ninoofse kiezer in zijn gezicht uit. Wie kan er nog verbaasd zijn dat mensen met positieve bedoelingen niet meer geneigd zijn om in de politiek te stappen?"(Belga/TE/SD)