In Hasselt heeft de lijst Helemaal Hasselt van Hilde Claes een bestuursakkoord bereikt met CD&V. Claes blijft burgemeester, zo is bij Helemaal Hasselt vernomen.

Naast Claes levert Helemaal Hasselt, een kartel van SP.A, Groen en onafhankelijken, nog vijf schepenen. CD&V mag drie schepenen en de OCMW-voorzitter kiezen.

De onderhandelingen voor de invulling van een inhoudelijk akkoord voor het bestuur van de stad worden eerstdaags opgestart.

Helemaal Hasselt bleef de grootste partij met 33 procent van de stemmen, goed voor vijftien zetels. CD&V met Europarlementslid Ivo Belet was goed voor 22,7 procent en tien zetels. N-VA wordt in Hasselt de tweede grootste partij met 25,5 procent en elf zetels. (Belga/EE)

In Hasselt heeft de lijst Helemaal Hasselt van Hilde Claes een bestuursakkoord bereikt met CD&V. Claes blijft burgemeester, zo is bij Helemaal Hasselt vernomen. Naast Claes levert Helemaal Hasselt, een kartel van SP.A, Groen en onafhankelijken, nog vijf schepenen. CD&V mag drie schepenen en de OCMW-voorzitter kiezen. De onderhandelingen voor de invulling van een inhoudelijk akkoord voor het bestuur van de stad worden eerstdaags opgestart. Helemaal Hasselt bleef de grootste partij met 33 procent van de stemmen, goed voor vijftien zetels. CD&V met Europarlementslid Ivo Belet was goed voor 22,7 procent en tien zetels. N-VA wordt in Hasselt de tweede grootste partij met 25,5 procent en elf zetels. (Belga/EE)