SP.A levert de eerste drie jaar de burgemeester met Herman Cambré, nadien neemt Eric Van Meensel (N-VA) over. N-VA werd de grootste partij in Grobbendonk met zes zetels, één meer dan zowel Open VLD-Grobos als CD&V. SP.A haalde vier zetels, maar had met Cambré wel de man met het hoogste aantal voorkeurstemmen (794). "We hebben dan ook expliciet geëist om drie jaar het burgemeesterschap te krijgen", aldus Cambré.

"Voorts heeft de kiezer met een afstraffing voor Open Vld duidelijk gemaakt dat zij niet meer in het bestuur moesten plaatsnemen." Wat de overige postjes betreft, mag CD&V zowel de OCMW-voorzitter als de voorzitter van de gemeenteraad leveren, met daarbovenop nog een schepen. SP.A krijgt eveneens een schepen tijdens de eerste drie jaar, waarna Cambré een tweede schepenambt voor de partij mag innemen.

Op dat moment zal N-VA van drie naar twee schepenen gaan, in ruil voor de sjerp die dan naar Van Meensel gaat. (Belga/INM)

SP.A levert de eerste drie jaar de burgemeester met Herman Cambré, nadien neemt Eric Van Meensel (N-VA) over. N-VA werd de grootste partij in Grobbendonk met zes zetels, één meer dan zowel Open VLD-Grobos als CD&V. SP.A haalde vier zetels, maar had met Cambré wel de man met het hoogste aantal voorkeurstemmen (794). "We hebben dan ook expliciet geëist om drie jaar het burgemeesterschap te krijgen", aldus Cambré. "Voorts heeft de kiezer met een afstraffing voor Open Vld duidelijk gemaakt dat zij niet meer in het bestuur moesten plaatsnemen." Wat de overige postjes betreft, mag CD&V zowel de OCMW-voorzitter als de voorzitter van de gemeenteraad leveren, met daarbovenop nog een schepen. SP.A krijgt eveneens een schepen tijdens de eerste drie jaar, waarna Cambré een tweede schepenambt voor de partij mag innemen. Op dat moment zal N-VA van drie naar twee schepenen gaan, in ruil voor de sjerp die dan naar Van Meensel gaat. (Belga/INM)