De onderhandelaars willen volgens Willy Segers (N-VA), die normaal burgemeester wordt, over een tweetal weken een inhoudelijk akkoord bereiken over "een ander Dilbeek".

In dat geval zal de Lijst van de Burgemeester-Vld van Stefaan Platteau voor het eerst sinds 1976 geen deel uitmaken van de bestuursmeerderheid van Dilbeek.

Terwijl het kartel CD&V-N-VA-DNA in 2006 10 zetels haalde, kreeg CD&V-DNA er zondag 7 en N-VA 8. Groen-spa haalde 3 zetels (+1), terwijl LvB-VLd status-quo op 13 bleef, net als de Franstalige UF-lijst op 4. Indien de drie formaties tot een definitief akkoord komen hebben ze 18 zetels op een totaal van 35.

"Dit is een onwerkbare situatie. Als het doorgaat zal het bovendien niet lang duren vooraleer er ruzie is", aldus Stefaan Platteau. (Belga/TE)

De onderhandelaars willen volgens Willy Segers (N-VA), die normaal burgemeester wordt, over een tweetal weken een inhoudelijk akkoord bereiken over "een ander Dilbeek". In dat geval zal de Lijst van de Burgemeester-Vld van Stefaan Platteau voor het eerst sinds 1976 geen deel uitmaken van de bestuursmeerderheid van Dilbeek. Terwijl het kartel CD&V-N-VA-DNA in 2006 10 zetels haalde, kreeg CD&V-DNA er zondag 7 en N-VA 8. Groen-spa haalde 3 zetels (+1), terwijl LvB-VLd status-quo op 13 bleef, net als de Franstalige UF-lijst op 4. Indien de drie formaties tot een definitief akkoord komen hebben ze 18 zetels op een totaal van 35. "Dit is een onwerkbare situatie. Als het doorgaat zal het bovendien niet lang duren vooraleer er ruzie is", aldus Stefaan Platteau. (Belga/TE)