Els Clottemans moet aan de nabestaanden van Els Van Doren een morele schadevergoeding betalen van 115.000 euro. Haar advocate kondigt cassatieberoep tegen die beslissing aan.

Clottemans werd door het Tongerse assisenhof veroordeeld tot dertig jaar cel wegens de moord op haar liefdesrivale Van Doren door haar parachute te saboteren.

Vrijdag nam het hof een beslissing over de morele schadevergoeding die moet betaald worden. De nabestaanden van Van Doren hadden 200.000 euro gevraagd, maar uiteindelijk werd een bedrag van 115.000 euro toegewezen.

Haar echtgenoot Jan De Wilde kreeg 40.000 euro toegewezen en de kinderen Vincent en Karol elk 25.000 euro. Haar zussen Ann en Inge krijgen elk 5.000 euro schadevergoeding en haar vader 15.000 euro.

Katrien Van der Straeten, de advocate van Clottemans, liet meteen weten dat haar cliënte in cassatie gaat tegen die uitspraak op burgerlijk gebied vermits er al cassatie is aangetekend tegen haar veroordeling.

Volgens Van der Straeten heeft Clottemans intussen een job in de
keuken van de gevangenis in Hasselt.

Els Clottemans moet aan de nabestaanden van Els Van Doren een morele schadevergoeding betalen van 115.000 euro. Haar advocate kondigt cassatieberoep tegen die beslissing aan.Clottemans werd door het Tongerse assisenhof veroordeeld tot dertig jaar cel wegens de moord op haar liefdesrivale Van Doren door haar parachute te saboteren.Vrijdag nam het hof een beslissing over de morele schadevergoeding die moet betaald worden. De nabestaanden van Van Doren hadden 200.000 euro gevraagd, maar uiteindelijk werd een bedrag van 115.000 euro toegewezen.Haar echtgenoot Jan De Wilde kreeg 40.000 euro toegewezen en de kinderen Vincent en Karol elk 25.000 euro. Haar zussen Ann en Inge krijgen elk 5.000 euro schadevergoeding en haar vader 15.000 euro. Katrien Van der Straeten, de advocate van Clottemans, liet meteen weten dat haar cliënte in cassatie gaat tegen die uitspraak op burgerlijk gebied vermits er al cassatie is aangetekend tegen haar veroordeling.Volgens Van der Straeten heeft Clottemans intussen een job in de keuken van de gevangenis in Hasselt.