Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege heeft de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Lokaal Cultuurbeleid 2013-2014 uitgereikt aan Circa Gent. Dat gebeurde aan het einde van de LOCUStoer, hét netwerkmoment voor lokaal cultuurbeleid, in de Warande in Turnhout. De jury looft de jarenlange continuïteit van Circa. Het is steeds een wendbare organisatie gebleven die de eigen werking blijft herdenken, zonder aan frisheid in te boeten.

Circa is een virtueel cultuurcentrum zonder gebouw, met de stad Gent zelf als de infrastructuur waarbinnen het zijn diverse werking kan waarmaken. Er wordt volop ingezet op een complementaire rol van Circa binnen de stad Gent met een goed evenwicht tussen aanbod- en vraaggestuurde werking. Bovendien heeft Circa oog voor de diversiteit van de Gentse bevolking en de diversiteit aan plekken in de stad.

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege: "Een cultuurcentrum is zo veel meer dan bakstenen. Circa zijn de gedreven medewerkers, enthousiaste deelnemers en ontelbare grote en kleine partners die Gent als hun speelplek beschouwen. Een inspiratie om buiten de bestaande hokjes te denken en te blijven innoveren." (TE)

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege heeft de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Lokaal Cultuurbeleid 2013-2014 uitgereikt aan Circa Gent. Dat gebeurde aan het einde van de LOCUStoer, hét netwerkmoment voor lokaal cultuurbeleid, in de Warande in Turnhout. De jury looft de jarenlange continuïteit van Circa. Het is steeds een wendbare organisatie gebleven die de eigen werking blijft herdenken, zonder aan frisheid in te boeten.Circa is een virtueel cultuurcentrum zonder gebouw, met de stad Gent zelf als de infrastructuur waarbinnen het zijn diverse werking kan waarmaken. Er wordt volop ingezet op een complementaire rol van Circa binnen de stad Gent met een goed evenwicht tussen aanbod- en vraaggestuurde werking. Bovendien heeft Circa oog voor de diversiteit van de Gentse bevolking en de diversiteit aan plekken in de stad.Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege: "Een cultuurcentrum is zo veel meer dan bakstenen. Circa zijn de gedreven medewerkers, enthousiaste deelnemers en ontelbare grote en kleine partners die Gent als hun speelplek beschouwen. Een inspiratie om buiten de bestaande hokjes te denken en te blijven innoveren." (TE)