Gewezen ­Senaatsvoorzitster en Luikse schepen Chris­tine Defraigne doet een gooi naar het leiderschap, zo melden Het Nieuwsblad en verschillende Franstalige kranten.

Daarmee is ze al het vierde MR-kopstuk dat zich kandidaat stelt. Eerder deden ook federaal minister Denis Ducarme, Kamerlid Philippe Goffin en coming man Georges-Louis Bouchez dat al.

Defraigne is de linkse luis in de pels bij MR. Vanaf 21 oktober kunnen MR-militanten stemmen. Op 12 november wordt het resultaat bekendgemaakt.

In een interview op La Première (RTBF) zette Defraigne zich donderdagochtend af tegen haar partijgenoten die toenadering zoeken tot "personen die in Vlaanderen extreemrechts de wind in de zeilen geven, de handlangers van een hard rechts beleid". Ze verwijst onder meer naar ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Ducarme en Bouchez zijn twee MR-politici die op de lijn van Francken zitten.

Gewezen ­Senaatsvoorzitster en Luikse schepen Chris­tine Defraigne doet een gooi naar het leiderschap, zo melden Het Nieuwsblad en verschillende Franstalige kranten.Daarmee is ze al het vierde MR-kopstuk dat zich kandidaat stelt. Eerder deden ook federaal minister Denis Ducarme, Kamerlid Philippe Goffin en coming man Georges-Louis Bouchez dat al. Defraigne is de linkse luis in de pels bij MR. Vanaf 21 oktober kunnen MR-militanten stemmen. Op 12 november wordt het resultaat bekendgemaakt. In een interview op La Première (RTBF) zette Defraigne zich donderdagochtend af tegen haar partijgenoten die toenadering zoeken tot "personen die in Vlaanderen extreemrechts de wind in de zeilen geven, de handlangers van een hard rechts beleid". Ze verwijst onder meer naar ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Ducarme en Bouchez zijn twee MR-politici die op de lijn van Francken zitten.