Als reactie op het standpunt van profs van de KU Leuven, die stellen dat festivalgangers van Pukkelpop 2011 recht hebben op terugbetaling van hun tickets, zegt organisator Chokri Mahassine geen schrik te hebben van een juridische procedure.

Overmacht

De Pukkelpop-organisator herhaalt dat het noodweer een geval van overmacht was, waardoor de organisatie niet verplicht is om enige terugbetaling te doen. "De uitspraken die professor Samoy en zijn team doen zijn gebaseerd op bepaalde veronderstellingen die allerminst een volledig beeld van het dossier schetsen", aldus Chokri.

Vrijwillige tegemoetkoming"Pukkelpop 2011 werd getroffen door een uitzonderlijk geval van overmacht, waarna de organisatie een vrijwillige tegemoetkoming voorstelde aan de festivalgangers. Indien er ooit daadwerkelijk een juridische procedure komt, heeft de organisatie er alle vertrouwen in dat ze dit zal kunnen aantonen."

Terugbetaling niet aan de orde

Pukkelpop ziet dan ook geen enkele reden om de eerdere standpunten te herzien. "We hebben respect voor de mening van iedere festivalganger", zegt Chokri nog. "Ook voor de minderheid die gekozen heeft om niet op ons compenserende aanbod van gratis eet- en drankbonnen in te gaan. Maar dat verandert ons initiële standpunt niet. Een terugbetaling is niet aan de orde." (Belga/EE)

Als reactie op het standpunt van profs van de KU Leuven, die stellen dat festivalgangers van Pukkelpop 2011 recht hebben op terugbetaling van hun tickets, zegt organisator Chokri Mahassine geen schrik te hebben van een juridische procedure. Overmacht De Pukkelpop-organisator herhaalt dat het noodweer een geval van overmacht was, waardoor de organisatie niet verplicht is om enige terugbetaling te doen. "De uitspraken die professor Samoy en zijn team doen zijn gebaseerd op bepaalde veronderstellingen die allerminst een volledig beeld van het dossier schetsen", aldus Chokri. Vrijwillige tegemoetkoming"Pukkelpop 2011 werd getroffen door een uitzonderlijk geval van overmacht, waarna de organisatie een vrijwillige tegemoetkoming voorstelde aan de festivalgangers. Indien er ooit daadwerkelijk een juridische procedure komt, heeft de organisatie er alle vertrouwen in dat ze dit zal kunnen aantonen." Terugbetaling niet aan de orde Pukkelpop ziet dan ook geen enkele reden om de eerdere standpunten te herzien. "We hebben respect voor de mening van iedere festivalganger", zegt Chokri nog. "Ook voor de minderheid die gekozen heeft om niet op ons compenserende aanbod van gratis eet- en drankbonnen in te gaan. Maar dat verandert ons initiële standpunt niet. Een terugbetaling is niet aan de orde." (Belga/EE)