Child Focus lanceert internet-hulplijn

In 1 op 7 dossiers rond seksueel misbruik speelt het internet een rol. Om kinderen en jongeren te helpen om op een veilige manier te internetten, lanceert Child Focus nu een hulplijn.

Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de 9-10-jarigen een profiel heeft op een sociale netwerksite. Nochtans staat in gedragscodes dat kinderen jonger dan 13 geen profiel mogen aanmaken. Daarnaast blijkt dat 38% van de 9-16-jarigen online al eens te maken krijgt met pornografische beelden of cyberpesten. In de loop van 2010 nam ook het aantal vragen rond veilig internet exponentieel toe: van 349 vragen in 2009 naar 2064.

Daarom heeft Child Focus nu een “veilig internet-hulplijn” gelanceerd. Op deze hulplijn kan iedereen terecht die vragen heeft over de online veiligheid van kinderen en jongeren. Ze is bedoeld voor kinderen en jongeren, ouders die ongerust zijn over het internetgebruik van hun kroost, grootouders die meer willen weten over cyberpesten of leerkrachten die verantwoord internetten integreren in hun pedagogische aanpak.

De hulplijn is op verschillende manieren te bereiken: via de website www.clicksafe.be, per mail via clickhelp@childfocus.org, via een online-meldingsformulier voor anonieme meldingen, per telefoon op 02/475 44 00 voor direct contact en via het sms-platform 0470/444400. (Belga/VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content