Het geval van agressie gebeurde toen de chauffeur een dronken tiener wakker maakte. Het incident dateert van vrijdagochtend. Een 18-jarige jongen uit Brakel lag te slapen op een bus van De Lijn in de omgeving van de Dampoort, zegt het parket. De bestuurder maakte hem wakker maar hij kreeg klappen van de tiener, die gedronken had.

De chauffeur liep kneuzingen op en is arbeidsongeschikt. De jongen werd opgepakt en wordt verhoord door de lokale politie. Hij zal rechtstreeks gedagvaard worden om op 16 januari voor de strafrechter verschijnen.

Om 14.30 uur legde een deel van de chauffeurs, verbonden aan de stelplaats Gentbrugge, het werk neer. Daardoor was het verkeer op het Gentse stadsnet verstoord, zegt De Lijn Oost-Vlaanderen. (Belga/TE)

Het geval van agressie gebeurde toen de chauffeur een dronken tiener wakker maakte. Het incident dateert van vrijdagochtend. Een 18-jarige jongen uit Brakel lag te slapen op een bus van De Lijn in de omgeving van de Dampoort, zegt het parket. De bestuurder maakte hem wakker maar hij kreeg klappen van de tiener, die gedronken had. De chauffeur liep kneuzingen op en is arbeidsongeschikt. De jongen werd opgepakt en wordt verhoord door de lokale politie. Hij zal rechtstreeks gedagvaard worden om op 16 januari voor de strafrechter verschijnen.Om 14.30 uur legde een deel van de chauffeurs, verbonden aan de stelplaats Gentbrugge, het werk neer. Daardoor was het verkeer op het Gentse stadsnet verstoord, zegt De Lijn Oost-Vlaanderen. (Belga/TE)