Chastel (MR) aan PS: ‘Hou op met desinformatie over pensioenen te verspreiden’

Elio Di Rupo en Olivier Chastel © Belga

MR-voorzitter Chastel reageert daarmee op de uitspraken van zijn PS-collega Elio Di Rupo. Die hekelde in La Dernière Heure ‘het destructieve gedrag van de MR/N-VA-regering, die bezig is het wettelijk pensioen te vernietigen’.

‘Het is verkeerd te beweren dat de pensioenen gaan dalen’, reageert Chastel maandag in een mededeling. ‘Door iets langer te werken, zal iedereen hogere pensioenrechten opbouwen.’ Hij benadrukt dat de regering niet heeft geraakt aan de loopbaanduur van 45 jaar om aan een volledig pensioen te komen.

‘De wettelijke pensioenleeftijd is opgetrokken tot 67 jaar in 2030, maar vandaag net zomin als in 2030 zal iemand met een volledige loopbaan of met een zwaar beroep tot aan de wettelijke pensioenleeftijd werken’, aldsu Chastel.

PS-voorzitter Di Rupo laakte maandag het federaal pensioenbeleid. Hij zegt de vakbondsactie te steunen, ‘want wat zich nu afspeelt, is met geen woorden te vatten’. Chastel op zijn beurt verwijt de PS dan weer de bevolking angst aan te jagen door de waarheid te vervormen. ‘Dat is geen verantwoordelijke manier om aan politiek te doen.’

Partner Content