Charles Michel spaart kritiek niet op voorganger Elio Di Rupo

18/01/18 om 15:26 - Bijgewerkt om 15:52

Bron: Belga

'Ik heb geen lessen aan te nemen van iemand die aan het hoofd stond van een regering in een periode waarin 25.000 banen in de privé verloren gingen', viel Michel uit. De PS wees de premier erop dat zijn partij ook deel uitmaakte van de regering-Du Rupo.

Charles Michel spaart kritiek niet op voorganger Elio Di Rupo

Charles Michel © Belga

De mantra van de huidige regering is 'jobs, jobs, jobs'. De ploeg van premier Charles Michel pakt dan ook graag uit met cijfers van allerlei instanties, zoals de Nationale Bank of het Planbureau, die de jobaangroei in ons land in de verf zetten. Tijdens de nieuwjaarswensen van zijn partij bestempelde PS-voorzitter Elio Di Rupo het beleid van deze regering echter als 'miserie, miserie, miserie'. Hij stelde dat de regering-Michel er onvoldoende in geslaagd is banen te creëren en dat de regering vooral werk heeft gemaakt van slecht betaalde flexi-jobs.

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) sprak dat laatste eerder op de dag al tegen. In de plenaire vergadering van de Kamer schakelde premier Michel een versnelling hoger. 'Misschien is mijn voorganger fan geworden van FC De Kampioenen - een verwijzing naar 'miserie, miserie, miserie', een uitspraak die in de reeks geregeld valt -, ofwel verwijst hij naar zijn eigen partij, ofwel gaat het over Bergen (de stad waar Di Rupo burgemeester is, nvdr.)', stelde de eerste minister. Op Twitter zette de premier zijn verwijzing naar FC De Kampioenen nog wat in de verf.

Michel verweet Di Rupo ook dat zulke uitspraken 'van iemand die één van de hoogste functies heeft bekleed', zijn geloofwaardigheid niet ten goede komen. De volumeknop bij zowel de premier als op de PS-banken ging helemaal open toen Michel verklaarde geen lessen aan te nemen heeft van 'iemand die aan het hoofd stond van een regering in een periode waarin 25.000 banen in de privé verloren gingen. Dat is het resultaat van uw keuzes en uw beleid', hekelde de premier.

PS-fractieleider Ahmed Laaouej herinnerde de premier er aan dat zijn partij MR ook deel uitmaakte van de regering-Di Rupo.

Onze partners