Premier Charles Michel consulteert met de partijen van de meerderheid. Dat is te horen in de entourage van de premier. De eerste minister probeert een uitweg te vinden voor de geblokkeerde begrotingsgesprekken.

De beleidsverklaring van dinsdagmiddag is intussen uitgesteld, maar bedoeling is om de onderhandelingen over de begroting en de bijkomende structurele hervormingen voort te zetten. De vraag is waar en wanneer die gesprekken zullen hervatten.

Vanuit de oppositie kwam vandaag de vraag dat Charles Michel toch tekst en uitleg zou komen geven in de Kamer, maar daar gaat de premier niet op in. Volgens de VRT heeft hij een brief gestuurd naar Kamervoorzitter Siegfried Bracke, waarin hij uitlegt waarom hij vandaag niet komt.

Begroting of niet, de Kamer komt toch samen vanmiddag. De start van het parlementaire jaar op de tweede dinsdag van oktober staat namelijk in de Grondwet.

Dat de beleidsverklaring moet worden uitgesteld is trouwens geen primeur. Dat gebeurde bijvoorbeeld eerder ook al in 2012 (omwille van de gemeenteraadsverkiezingen) en 2013. Volgens politicoloog Dave Sinardet gaat het toch om een 'pijnlijke afgang' voor de regering.

Afgelopen nacht veroorzaakte CD&V opschudding in de Wetstraat door te vragen dat een hervorming van de vennootschapsbelasting gekoppeld zou worden aan een meerwaardebelasting op aandelen. Lees hier waarom CD&V het zo hard speelt.

(JH)

Premier Charles Michel consulteert met de partijen van de meerderheid. Dat is te horen in de entourage van de premier. De eerste minister probeert een uitweg te vinden voor de geblokkeerde begrotingsgesprekken. De beleidsverklaring van dinsdagmiddag is intussen uitgesteld, maar bedoeling is om de onderhandelingen over de begroting en de bijkomende structurele hervormingen voort te zetten. De vraag is waar en wanneer die gesprekken zullen hervatten.Vanuit de oppositie kwam vandaag de vraag dat Charles Michel toch tekst en uitleg zou komen geven in de Kamer, maar daar gaat de premier niet op in. Volgens de VRT heeft hij een brief gestuurd naar Kamervoorzitter Siegfried Bracke, waarin hij uitlegt waarom hij vandaag niet komt. Begroting of niet, de Kamer komt toch samen vanmiddag. De start van het parlementaire jaar op de tweede dinsdag van oktober staat namelijk in de Grondwet.Dat de beleidsverklaring moet worden uitgesteld is trouwens geen primeur. Dat gebeurde bijvoorbeeld eerder ook al in 2012 (omwille van de gemeenteraadsverkiezingen) en 2013. Volgens politicoloog Dave Sinardet gaat het toch om een 'pijnlijke afgang' voor de regering.Afgelopen nacht veroorzaakte CD&V opschudding in de Wetstraat door te vragen dat een hervorming van de vennootschapsbelasting gekoppeld zou worden aan een meerwaardebelasting op aandelen. Lees hier waarom CD&V het zo hard speelt.(JH)