De gemeenteraad van Charleroi heeft maandagavond beslist dat het dragen van een hoofddoek in het gemeentelijk onderwijs verboden wordt.

Concrete aanleiding was een recente beslissing van het hof van beroep van Bergen.

Het hof oordeelde dat een lerares wiskunde die in drie gemeentescholen les gaf haar hoofddoek mocht dragen omdat ze de leerlingen niet probeert te bekeren.

Die uitspraak was in tegenspraak met het arrest in eerste aanleg, waar de rechter herinnerde aan de plicht tot neutraliteit.

De stad Charleroi ging in Cassatie tegen de uitspraak van het hof van beroep.

Het schepencollege besliste ook de gemeenteraad te vragen om zich achter het principe van neutraliteit te scharen, zoals vastgelegd in een decreet uit 1994 over de neutraliteit in het onderwijs van de Franse gemeenschap. Dat is maandagavond gebeurd.

De gemeenteraad van Charleroi heeft maandagavond beslist dat het dragen van een hoofddoek in het gemeentelijk onderwijs verboden wordt.Concrete aanleiding was een recente beslissing van het hof van beroep van Bergen.Het hof oordeelde dat een lerares wiskunde die in drie gemeentescholen les gaf haar hoofddoek mocht dragen omdat ze de leerlingen niet probeert te bekeren. Die uitspraak was in tegenspraak met het arrest in eerste aanleg, waar de rechter herinnerde aan de plicht tot neutraliteit. De stad Charleroi ging in Cassatie tegen de uitspraak van het hof van beroep. Het schepencollege besliste ook de gemeenteraad te vragen om zich achter het principe van neutraliteit te scharen, zoals vastgelegd in een decreet uit 1994 over de neutraliteit in het onderwijs van de Franse gemeenschap. Dat is maandagavond gebeurd.