Negenentachtig procent van de Belgen vindt dat priesters moeten kunnen trouwen of bij wederzidse toestemming seksuele relaties met volwassenen hebben. Dat blijkt uit een peiling die La Dernière Heure liet uitvoeren bij 1.028 Belgen.

Het bureau Dedicated Research peilde gedurende een zeer korte periode (van maandag om 17 uur tot dinsdagmorgen om 10 uur) bij 499 vrouwen en 529 mannen.

Van de ondervraagden meent 42 procent dat de katholieke kerk de pedofiliezaken zal proberen te verdoezelen. Bijna evenveel ondervraagden (39 procent) menen dat de kerk wil meewerken aan het uitklaren van de feiten, maar zonder zelf veel inspanningen te doen. Slechts 14 procent meent dat de kerk volledige
openheid wil verschaffen.

Van de ondervraagden meent 77 procent dat de van seksueel misbruik verdachte geestelijken aan de justitie moeten overgedragen worden.

Meer dan 70 procent wil dat priesters een betere vorming krijgen over de verleidingen waaraan ze blootgesteld worden. Ze zouden ook beter psychologisch moeten worden opgevolgd.

Negenentachtig procent van de Belgen vindt dat priesters moeten kunnen trouwen of bij wederzidse toestemming seksuele relaties met volwassenen hebben. Dat blijkt uit een peiling die La Dernière Heure liet uitvoeren bij 1.028 Belgen.Het bureau Dedicated Research peilde gedurende een zeer korte periode (van maandag om 17 uur tot dinsdagmorgen om 10 uur) bij 499 vrouwen en 529 mannen.Van de ondervraagden meent 42 procent dat de katholieke kerk de pedofiliezaken zal proberen te verdoezelen. Bijna evenveel ondervraagden (39 procent) menen dat de kerk wil meewerken aan het uitklaren van de feiten, maar zonder zelf veel inspanningen te doen. Slechts 14 procent meent dat de kerk volledige openheid wil verschaffen. Van de ondervraagden meent 77 procent dat de van seksueel misbruik verdachte geestelijken aan de justitie moeten overgedragen worden.Meer dan 70 procent wil dat priesters een betere vorming krijgen over de verleidingen waaraan ze blootgesteld worden. Ze zouden ook beter psychologisch moeten worden opgevolgd.