Kamervoorzitter Siegfried Bracke zal de verschillende fracties eraan herinneren dat de neutraliteit in de gangen van het Huis van de parlementsleden moet worden gerespecteerd. Dat werd afgelopen week aangekondigd tijdens de conferentie van voorzitters - het wekelijkse overleg waarop praktische afspraken over de parlementaire werkzaamheden worden gemaakt.

Enkele weken geleden prijkte plots een Catalaanse vlag in een van de zijgangen van het Huis van de parlementsleden. Die was daar opgehangen door medewerkers van de N-VA-fractie, uit solidariteit met hun Catalaanse geestesgenoten. Het was CDH-fractieleidster Catherine Fonck die het punt toen ter sprake bracht tijdens de conferentie van voorzitters.

Vorige week kondigde Kamervoorzitter Bracke aan dat hij een brief zal schrijven naar de verschillende fracties om hun aandacht te vestigen op de neutraliteit die in het Huis van de parlementsleden moet gelden. Dat is het gebouw tegen het parlement, waar de kantoren van de parlementsleden en hun medewerkers gevestigd zijn, net als een aantal vergaderzalen.

Die neutraliteit geldt opvallend genoeg niet alleen in de gangen. Het gaat bijvoorbeeld ook om vlaggen, voorwerpen en posters die binnenin kantoren aanwezig zijn en ook duidelijk zichtbaar door een openstaande deur.

Kamervoorzitter Siegfried Bracke zal de verschillende fracties eraan herinneren dat de neutraliteit in de gangen van het Huis van de parlementsleden moet worden gerespecteerd. Dat werd afgelopen week aangekondigd tijdens de conferentie van voorzitters - het wekelijkse overleg waarop praktische afspraken over de parlementaire werkzaamheden worden gemaakt.Enkele weken geleden prijkte plots een Catalaanse vlag in een van de zijgangen van het Huis van de parlementsleden. Die was daar opgehangen door medewerkers van de N-VA-fractie, uit solidariteit met hun Catalaanse geestesgenoten. Het was CDH-fractieleidster Catherine Fonck die het punt toen ter sprake bracht tijdens de conferentie van voorzitters.Vorige week kondigde Kamervoorzitter Bracke aan dat hij een brief zal schrijven naar de verschillende fracties om hun aandacht te vestigen op de neutraliteit die in het Huis van de parlementsleden moet gelden. Dat is het gebouw tegen het parlement, waar de kantoren van de parlementsleden en hun medewerkers gevestigd zijn, net als een aantal vergaderzalen.Die neutraliteit geldt opvallend genoeg niet alleen in de gangen. Het gaat bijvoorbeeld ook om vlaggen, voorwerpen en posters die binnenin kantoren aanwezig zijn en ook duidelijk zichtbaar door een openstaande deur.