De groenen spraken van een 'open' discussie en covoorzitster Zakia Khattabi zag een mogelijke alliantie met het cdH over een hervorming van het bestuur. Ze voegde er meteen aan toe ook met andere partijen te willen praten over de 20 concrete projecten die Ecolo woensdag aan de overige formaties had overgemaakt.

cdH-voorzitter Benoît Lutgen verklaarde de vaststelling van Ecolo over een herdenken van het politieke leven te delen. 'Dat is een noodzakelijke voorafgaandelijke voorwaarde', aldus Lutgen, die weigerde te zeggen of hij het geheel van de Ecolo-voorstellen onderschreef. 'We gaan de zaken verder analyseren. In de politiek is het belangrijk om met elkaar te praten, naar elkaar te luisteren en open te staan' voor de voorstellen van de anderen, stelde Lutgen.

Op vragen over een eventuele meerderheid met cdH en MR herhaalde Ecolo donderdag dat de vorming van nieuwe meerderheden 'vandaag niet tot de orde van de dag' behoorde. De ontmoeting van Lutgen met Groen donderdag volgde op een onderhoud met MR-voorzitter Olivier Chastel woensdag.

Zaterdag om 10.30 uur ontmoet Lutgen zijn DéFI-collega Olivier Maingain. Die had een eerdere ontmoeting geannuleerd omdat hij geërgerd was over het feit van zijn cdH-collega bekend gemaakt had waarover hij met de andere partijvoorzitters wilde praten.

Waar precies de ontmoeting in Brussel plaatsvindt, werd niet bekendgemaakt. Lutgen liet donderdag verstaan dat hij Ecolo en MR in de komende dagen opnieuw zou kunnen ontmoeten.

De groenen spraken van een 'open' discussie en covoorzitster Zakia Khattabi zag een mogelijke alliantie met het cdH over een hervorming van het bestuur. Ze voegde er meteen aan toe ook met andere partijen te willen praten over de 20 concrete projecten die Ecolo woensdag aan de overige formaties had overgemaakt. cdH-voorzitter Benoît Lutgen verklaarde de vaststelling van Ecolo over een herdenken van het politieke leven te delen. 'Dat is een noodzakelijke voorafgaandelijke voorwaarde', aldus Lutgen, die weigerde te zeggen of hij het geheel van de Ecolo-voorstellen onderschreef. 'We gaan de zaken verder analyseren. In de politiek is het belangrijk om met elkaar te praten, naar elkaar te luisteren en open te staan' voor de voorstellen van de anderen, stelde Lutgen. Op vragen over een eventuele meerderheid met cdH en MR herhaalde Ecolo donderdag dat de vorming van nieuwe meerderheden 'vandaag niet tot de orde van de dag' behoorde. De ontmoeting van Lutgen met Groen donderdag volgde op een onderhoud met MR-voorzitter Olivier Chastel woensdag. Zaterdag om 10.30 uur ontmoet Lutgen zijn DéFI-collega Olivier Maingain. Die had een eerdere ontmoeting geannuleerd omdat hij geërgerd was over het feit van zijn cdH-collega bekend gemaakt had waarover hij met de andere partijvoorzitters wilde praten. Waar precies de ontmoeting in Brussel plaatsvindt, werd niet bekendgemaakt. Lutgen liet donderdag verstaan dat hij Ecolo en MR in de komende dagen opnieuw zou kunnen ontmoeten.