Dat meldt VTM Nieuws en de partij bevestigt het aan Belga.

Er is een filmpje uit 2017 opgedoken waaruit blijkt dat de man sympathie heeft voor de ultranationalistische Turkse beweging Grijze Wolven.

De 34-jarige Yasin Gül was tot voor kort schepen voor Groen in Heusden-Zolder. CD&V-voorzitter Wouter Beke haalde hem binnen als stemmenkanon bij de Turkse gemeenschap.

De beelden die nu opduiken, dateren volgens VTM Nieuws van december 2017. Gül is er te zien in een kamer met Turkse vlaggen en een vlag van de Grijze Wolven. 'We gaan onze strijd blijven voeren tot de Turkse vlag overal ter wereld wappert', klinkt het.

De partij spreekt van 'een complete verrassing. CD&V staat voor een samenleving in Vlaanderen waarin iedereen kansen krijgt, op voorwaarde dat men onze normen en waarden respecteert. De beelden die vandaag naar buiten zijn gekomen, zijn daar geen vertaling van', aldus een woordvoerder. 'Toen de betrokkene aangaf de overstap te willen maken van Groen naar CD&V, hebben wij met hem verschillende intense gesprekken gehad. Waarbij we heel duidelijk hebben gevraagd of de betrokkene linken had met de genoemde organisatie. Hij heeft dit toen formeel en ondubbelzinnig tegengesproken.'

De beelden maken samenwerking met CD&V onmogelijk, zegt de partijtop. 'Hoewel de beelden dateren van voor zijn overstap naar CD&V en hij beklemtoont sindsdien geen enkel contact meer gehad te hebben met deze organisatie noch sympathie hiervoor te hebben, zien wij geen verdere samenwerking mogelijk.'

Gül zal geen deel meer uitmaken CD&V. Zijn vijfde plaats op de Vlaamse lijst ligt officieel vast, en een schrapping is niet mogelijk.

Dat meldt VTM Nieuws en de partij bevestigt het aan Belga. Er is een filmpje uit 2017 opgedoken waaruit blijkt dat de man sympathie heeft voor de ultranationalistische Turkse beweging Grijze Wolven. De 34-jarige Yasin Gül was tot voor kort schepen voor Groen in Heusden-Zolder. CD&V-voorzitter Wouter Beke haalde hem binnen als stemmenkanon bij de Turkse gemeenschap. De beelden die nu opduiken, dateren volgens VTM Nieuws van december 2017. Gül is er te zien in een kamer met Turkse vlaggen en een vlag van de Grijze Wolven. 'We gaan onze strijd blijven voeren tot de Turkse vlag overal ter wereld wappert', klinkt het. De partij spreekt van 'een complete verrassing. CD&V staat voor een samenleving in Vlaanderen waarin iedereen kansen krijgt, op voorwaarde dat men onze normen en waarden respecteert. De beelden die vandaag naar buiten zijn gekomen, zijn daar geen vertaling van', aldus een woordvoerder. 'Toen de betrokkene aangaf de overstap te willen maken van Groen naar CD&V, hebben wij met hem verschillende intense gesprekken gehad. Waarbij we heel duidelijk hebben gevraagd of de betrokkene linken had met de genoemde organisatie. Hij heeft dit toen formeel en ondubbelzinnig tegengesproken.' De beelden maken samenwerking met CD&V onmogelijk, zegt de partijtop. 'Hoewel de beelden dateren van voor zijn overstap naar CD&V en hij beklemtoont sindsdien geen enkel contact meer gehad te hebben met deze organisatie noch sympathie hiervoor te hebben, zien wij geen verdere samenwerking mogelijk.' Gül zal geen deel meer uitmaken CD&V. Zijn vijfde plaats op de Vlaamse lijst ligt officieel vast, en een schrapping is niet mogelijk.