Sinds 1 mei moeten senioren in Brussel 60 euro betalen voor een MIVB-jaarabonnement. In Vlaanderen blijven 65-plussers voorlopig gratis gebruik maken van De Lijn. Volgens Brigitte Grouwels is dat slechts een kwestie van tijd.

"Heel CD&V, ook de Vlaamse afdeling, gelooft niet in gratis", zei ze tijdens een interview met TV Brussel. "De collega's in de Vlaamse regering wilden het gratis abonnement voor senioren afschaffen, maar dat is ons niet gelukt. Het staat nu heel duidelijk op onze agenda voor 2014." Vooral sp.a wil niet afzien van het voordeel voor senioren. (Belga/TV)

Sinds 1 mei moeten senioren in Brussel 60 euro betalen voor een MIVB-jaarabonnement. In Vlaanderen blijven 65-plussers voorlopig gratis gebruik maken van De Lijn. Volgens Brigitte Grouwels is dat slechts een kwestie van tijd. "Heel CD&V, ook de Vlaamse afdeling, gelooft niet in gratis", zei ze tijdens een interview met TV Brussel. "De collega's in de Vlaamse regering wilden het gratis abonnement voor senioren afschaffen, maar dat is ons niet gelukt. Het staat nu heel duidelijk op onze agenda voor 2014." Vooral sp.a wil niet afzien van het voordeel voor senioren. (Belga/TV)