CD&V uit kritiek op Muyters’ bruggepensioneerdenbeleid

© Belga

Coalitiepartner CD&V haalt uit naar het ‘falende’ beleid van Philippe Muyters (N-VA) om bruggepensioneerden terug aan de slag te krijgen.

Coalitiepartner CD&V haalt uit naar Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). In Het Nieuwsblad weerklinkt kritiek op diens “falende” beleid om bruggepensioneerden terug aan de slag te krijgen.

Uit cijfers van Muyters blijkt dat bruggepensioneerden van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) gemiddeld maar één keer om de vijf jaar verplicht moeten gaan solliciteren. “Dit is bedroevend laag en druist in tegen het beleid in Vlaanderen om oudere werknemers te heractiveren”, zegt CD&V-parlementslid Robrecht Bothuyne.

Bovendien worden volgens Bothuyne amper sancties uitgesproken tegen bruggepensioneerden die niet ingaan op een oproep van de VDAB om te solliciteren. In 2011 gebeurde dat slechts één keer. “Er is voor deze groep op Vlaams niveau blijkbaar geen enkel beleid ontwikkeld”, zo stelt de CD&V-er.

Philippe Muyters (N-VA): ‘Oplossing is eenvoudig: schaf brugpensioen af. Maar dat is federale verantwoordelijkheid’

Muyters reageert volgens de krant gepikeerd op de kritiek. Zijn woordvoerder wijst er alvast op dat nieuwe bruggepensioneerden moeilijk te stimuleren zijn omdat ze sowieso hun brugpensioen houden, zelfs indien ze herhaaldelijk sollicitaties weigeren. “De oplossing is eenvoudig: schaf het brugpensioen af, waardoor mensen verplicht worden zich tot hun 58ste beschikbaar te houden voor de arbeidsmarkt. Maar dat is de verantwoordelijkheid van de federale regering, niet van de Vlaamse’, kaatst de zegsman de bal terug. (Belga/SD)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content