Het provinciaal bestuur van CD&V Oost-Vlaanderen klopte maandagavond de lijsten voor de Vlaamse en de federale verkiezingen in mei definitief af. Een beslissing die al enkele weken geleden had moet vallen, maar enkele knopen waren moeilijk door te hakken.

Zo zou Schauvliege een pauze nodig gehad hebben na een emotionele persconferentie drie weken geleden. Ze bleef ook een tijd lang uit de pers. Het provinciaal bestuur van CD&V Oost-Vlaanderen bevestigt maandag dat Schauvliege de lijst voor het Vlaams parlement definitief zal trekken.

Op de tweede plaats op de Oost-Vlaamse CD&V-lijst staat Vlaams parlementslid Robrecht Bothuyne, gevolgd door federaal parlementslid Vincent Van Peteghem en de jonge burgemeester van Sint-Gillis-Waas, Maaike De Rudder. Op plaats vier kandideert Vlaams parlementslid Valerie Taeldeman. Lijstduwer is Jan Vermeulen. Opvolgers zijn Stijn De Roo en Saloua El Moussaoui uit Sint-Niklaas.

Voor de federale verkiezingen zal minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem de lijst trekken. Dat was al een tijd bekend. Op de tweede plaats staat Dendermonds schepen Lien Dierick, gevolgd door parlementslid Stefaan Vercamer. Op de vierde plaats staat federaal parlementslid Veli Yuksel, die zo dezelfde plaats krijgt als bij de vorige verkiezingen. De lijst wordt geduwd door Vlaamse parlementslid Jenne De Potter.

Eerste opvolger is daar voormalig gouverneur Jan Briers, gevolgd door gemeenteraadslid Lore Baeten uit Sint-Niklaas.

Het provinciaal bestuur van CD&V Oost-Vlaanderen klopte maandagavond de lijsten voor de Vlaamse en de federale verkiezingen in mei definitief af. Een beslissing die al enkele weken geleden had moet vallen, maar enkele knopen waren moeilijk door te hakken. Zo zou Schauvliege een pauze nodig gehad hebben na een emotionele persconferentie drie weken geleden. Ze bleef ook een tijd lang uit de pers. Het provinciaal bestuur van CD&V Oost-Vlaanderen bevestigt maandag dat Schauvliege de lijst voor het Vlaams parlement definitief zal trekken. Op de tweede plaats op de Oost-Vlaamse CD&V-lijst staat Vlaams parlementslid Robrecht Bothuyne, gevolgd door federaal parlementslid Vincent Van Peteghem en de jonge burgemeester van Sint-Gillis-Waas, Maaike De Rudder. Op plaats vier kandideert Vlaams parlementslid Valerie Taeldeman. Lijstduwer is Jan Vermeulen. Opvolgers zijn Stijn De Roo en Saloua El Moussaoui uit Sint-Niklaas. Voor de federale verkiezingen zal minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem de lijst trekken. Dat was al een tijd bekend. Op de tweede plaats staat Dendermonds schepen Lien Dierick, gevolgd door parlementslid Stefaan Vercamer. Op de vierde plaats staat federaal parlementslid Veli Yuksel, die zo dezelfde plaats krijgt als bij de vorige verkiezingen. De lijst wordt geduwd door Vlaamse parlementslid Jenne De Potter. Eerste opvolger is daar voormalig gouverneur Jan Briers, gevolgd door gemeenteraadslid Lore Baeten uit Sint-Niklaas.