CD&V heeft aan Vlaams parlementslid Veli Yüksel, Antwerps schepen Philip Heylen, Brussels parlementslid Bianca De Baets en senator Rik Torfs de opdracht gegegeven om een oplossing te zoeken voor het probleem dat de partij heeft in de grote Vlaamse steden.

De evaluatiecommissie die de partij na de recente federale verkiezingen had opgericht, kwam al tot de vaststelling dat CD&V iets moet doen aan zijn aanwezigheid in de steden. Vrijdag meldde De Standaard dat het viertal de opdracht heeft gekregen om actie te ondernemen.

Het initiatief komt er kort nadat Matthieu Dierckx, CD&V-fractieleider in de Gentse gemeenteraad, opstapte omdat hij bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 een kartel wilde vormen met de N-VA, maar werd teruggefloten door de lokale Gentse CD&V-voorzitter. Dierckx zal zich in 2012 niet meer verkiesbaar stellen.

'Geen duidelijk profiel'

CD&V zit in Gent in de oppositie. In Antwerpen haalde de partij bij de jongste verkiezingen de drempel van de tien procent niet.

Volgens Yüksel kampt CD&V in de grote steden met een armoede aan nieuwe mensen en ideeën. 'We hebben geen duidelijk profiel meer. De klassieke CD&V-recepten van verbondenheid en solidariteit, daar moet je in de grote steden niet mee afkomen'.

De vier CD&V'ers gaan op zoek naar oplossingen voor het stedenprobleem vanuit de vaststelling dat het sociale weefsel in de steden anders in elkaar zit dan op het platteland. Het sociale leven in de stad is immers minder gestructureerd en vluchtiger.

CD&V heeft aan Vlaams parlementslid Veli Yüksel, Antwerps schepen Philip Heylen, Brussels parlementslid Bianca De Baets en senator Rik Torfs de opdracht gegegeven om een oplossing te zoeken voor het probleem dat de partij heeft in de grote Vlaamse steden.De evaluatiecommissie die de partij na de recente federale verkiezingen had opgericht, kwam al tot de vaststelling dat CD&V iets moet doen aan zijn aanwezigheid in de steden. Vrijdag meldde De Standaard dat het viertal de opdracht heeft gekregen om actie te ondernemen.Het initiatief komt er kort nadat Matthieu Dierckx, CD&V-fractieleider in de Gentse gemeenteraad, opstapte omdat hij bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 een kartel wilde vormen met de N-VA, maar werd teruggefloten door de lokale Gentse CD&V-voorzitter. Dierckx zal zich in 2012 niet meer verkiesbaar stellen. 'Geen duidelijk profiel'CD&V zit in Gent in de oppositie. In Antwerpen haalde de partij bij de jongste verkiezingen de drempel van de tien procent niet.Volgens Yüksel kampt CD&V in de grote steden met een armoede aan nieuwe mensen en ideeën. 'We hebben geen duidelijk profiel meer. De klassieke CD&V-recepten van verbondenheid en solidariteit, daar moet je in de grote steden niet mee afkomen'.De vier CD&V'ers gaan op zoek naar oplossingen voor het stedenprobleem vanuit de vaststelling dat het sociale weefsel in de steden anders in elkaar zit dan op het platteland. Het sociale leven in de stad is immers minder gestructureerd en vluchtiger.