CD&V-Kamerlid valt eigen regering aan: 'Minister miskent het parlement'

03/05/15 om 08:54 - Bijgewerkt om 08:56

Kamerlid Roel Deseyn (CD&V) vreest de economische impact van het opblazen van de spoorverbindingtussen Vlaanderen en Frankrijk. Daarnaast betreurt hij de miskenning van het parlement. "Het kan niet dat een minister achter de rug van het parlement historische akkoorden wijzigt", aldus Deseyn.

CD&V-Kamerlid valt eigen regering aan: 'Minister miskent het parlement'

© Belga

België en Frankrijk zullen niet meer investeren in de spoorlijn De Panne-Duinkerke. Die lijn was feitelijk al enkele jaren in onbruik, maar dat is eind vorig jaar ook formeel vastgelegd. Hiertoe worden enkele historische overeenkomsten verbroken. Op vraag van Frankrijk, stelt minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) nu in een antwoord op een vraag van Kamerlid Roel Deseyn (CD&V).

"Er zijn nochtans steeds meer redenen om die lijn opnieuw in gebruik te nemen", meent hij. "Dit zal een belangrijke economische impact hebben op de Vlaamse, en vooral West-Vlaamse, industrie. Wie nu vanuit Vlaanderen Frankrijk wil bereiken, moet omsporen via Brussel of Moeskroen/Rijsel. Ik noem dat een sterk staaltje van concurrentievervalsing tussen de gewesten. In West-Vlaanderen wordt niet geïnvesteerd."

Deseyn is niet mals voor de minister, waarmee zijn partij nochtans in een coalitie zit. "Het kan niet dat een minister achter de rug van het parlement historische akkoorden wijzigt. Dat is miskenning van het parlement." Deseyn laat dit onderzoeken op rechtsgeldigheid. (Paul Cobbaert)

Lees meer over:

Onze partners