"Je hoeft er niet flauw over te doen: Uber is een beter alternatief dan de belbus", aldus Vlaams parlementslid Dirk de Kort, die ervan overtuigd is dat Uber het openbaar vervoer kan versterken. In landelijke gebieden kan de taxidienst zelfs bepaalde bussen van De Lijn vervangen, schrijft hij samen met enkele collega-parlementsleden.

De komst van Uber naar Brussel deed al veel stof opwaaien. Volgens de taxisector bezondigt het bedrijf zich aan oneerlijke concurrentie en sociale dumping. Maar die uitwassen willen de christendemocraten aanpakken via "een minimaal wettelijk kader". Dat moet de veiligheid van passagiers garanderen en de concurrentie in de taxisector verzekeren.

Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn, reageert positief. Hij overlegt nu al met PickMeUp, de legale tegenhanger van Uber. "Ik ben ervan overtuigd dat collectieve taxidiensten een goede aanvulling zouden zijn op ons aanbod. We moeten ons geen illusies maken: peer-to-peersystemen zullen steeds vaker opduiken."

(Belga/RR)

"Je hoeft er niet flauw over te doen: Uber is een beter alternatief dan de belbus", aldus Vlaams parlementslid Dirk de Kort, die ervan overtuigd is dat Uber het openbaar vervoer kan versterken. In landelijke gebieden kan de taxidienst zelfs bepaalde bussen van De Lijn vervangen, schrijft hij samen met enkele collega-parlementsleden. De komst van Uber naar Brussel deed al veel stof opwaaien. Volgens de taxisector bezondigt het bedrijf zich aan oneerlijke concurrentie en sociale dumping. Maar die uitwassen willen de christendemocraten aanpakken via "een minimaal wettelijk kader". Dat moet de veiligheid van passagiers garanderen en de concurrentie in de taxisector verzekeren. Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn, reageert positief. Hij overlegt nu al met PickMeUp, de legale tegenhanger van Uber. "Ik ben ervan overtuigd dat collectieve taxidiensten een goede aanvulling zouden zijn op ons aanbod. We moeten ons geen illusies maken: peer-to-peersystemen zullen steeds vaker opduiken." (Belga/RR)