'Sinds enkele dagen geleden een partijvoorzitter mij in het vizier nam, zijn de racistische en xenofobe berichten die ik ontvang vertwintigvoudigd', zegt Youssef Kobo aan persagentschap Belga. 'Ik krijg honderden van die berichten per dag. Allemaal bijzonder racistisch. Daar zaten ook enkele doodsbedreigingen bij.'

'Ik heb lang getwijfeld, maar toen daar vandaag nog een doodsbedreiging bijkwam, heb ik besloten naar de politie te stappen', zegt Kobo. Volgens hem 'neemt de politie de klacht heel ernstig en gaat ze er werk van maken'.

Relletje

De partijvoorzitter naar wie Kobo verwijst is Bart De Wever (N-VA). Die zei vorige week in een interview met Joods Actueel dat hij niet begrijpt dat Kobo, medeoprichter van Movement X en sinds eind vorig jaar medewerker op het kabinet van Brussels staatssecretaris Bianca Debaets, voor CD&V mag werken.

De N-VA-voorzitter verwees onder anderen naar de controverse rond Kobo, die volgens hem 'actief en veelvuldig het bestaansrecht van Israël ontkent' en 'met veel uitspraken daarvoer dicht bij de grens van het antisemitisme komt'. De zaak zorgde voor een relletje met CD&V-voorzitter Wouter Beke. (KVDA)

'Sinds enkele dagen geleden een partijvoorzitter mij in het vizier nam, zijn de racistische en xenofobe berichten die ik ontvang vertwintigvoudigd', zegt Youssef Kobo aan persagentschap Belga. 'Ik krijg honderden van die berichten per dag. Allemaal bijzonder racistisch. Daar zaten ook enkele doodsbedreigingen bij.' 'Ik heb lang getwijfeld, maar toen daar vandaag nog een doodsbedreiging bijkwam, heb ik besloten naar de politie te stappen', zegt Kobo. Volgens hem 'neemt de politie de klacht heel ernstig en gaat ze er werk van maken'.De partijvoorzitter naar wie Kobo verwijst is Bart De Wever (N-VA). Die zei vorige week in een interview met Joods Actueel dat hij niet begrijpt dat Kobo, medeoprichter van Movement X en sinds eind vorig jaar medewerker op het kabinet van Brussels staatssecretaris Bianca Debaets, voor CD&V mag werken. De N-VA-voorzitter verwees onder anderen naar de controverse rond Kobo, die volgens hem 'actief en veelvuldig het bestaansrecht van Israël ontkent' en 'met veel uitspraken daarvoer dicht bij de grens van het antisemitisme komt'. De zaak zorgde voor een relletje met CD&V-voorzitter Wouter Beke. (KVDA)