"Ik reken erop dat het maatschappelijk middenveld over vijf jaar ingezien zal hebben dat wij het sociale gelaat van de regering zijn", zei voorzitter Wouter Beke.

Beke benadrukte in zijn toespraak opnieuw het belang van zijn partij als sociaal gelaat van de federale regering, in een vooruitblik naar 2019. "Ik weet dat bij een aantal onder jullie de vraag leeft hoe wij bij de volgende verkiezingen het maatschappelijk middenveld zullen overtuigen om opnieuw voor CD&V te stemmen", sprak Beke tot de leden. "Wel, bij de verkiezingen zullen ze zien wie radicaal gekozen heeft voor het sociaal overleg en voor het middenveld. Wie de privatisering van de gezondheidszorg en de pensioenen heeft tegengegaan."

Manifestatie ACV

Net als bij de nieuwjaarsrecepties van de andere partijen was er ook bij CD&V een manifestatie van vakbond ACV aan de ingang. "Vroeger was er meer overleg met CD&V, via ACW", zei Marc De Wilde van ACV Metea. "Nu is dat minder het geval. Het contact verloopt voornamelijk via de Groep van Tien."

"Het verschil met de andere partijen is dat wij de vakbond binnen hebben uitgenodigd en dat ik vandaag een lang gesprek met hen heb gehad", reageerde Kris Peeters. De Economieminister hechtte groot belang aan de sociale nadruk in de toespraak van de voorzitter. "Onze boodschap is duidelijk, er is genoeg bespaard op de sociale bescherming. Ik wil niet vooruitlopen op de begrotingscontrole, maar het wordt nog een serieuze discussie." (Belga/TE)

"Ik reken erop dat het maatschappelijk middenveld over vijf jaar ingezien zal hebben dat wij het sociale gelaat van de regering zijn", zei voorzitter Wouter Beke. Beke benadrukte in zijn toespraak opnieuw het belang van zijn partij als sociaal gelaat van de federale regering, in een vooruitblik naar 2019. "Ik weet dat bij een aantal onder jullie de vraag leeft hoe wij bij de volgende verkiezingen het maatschappelijk middenveld zullen overtuigen om opnieuw voor CD&V te stemmen", sprak Beke tot de leden. "Wel, bij de verkiezingen zullen ze zien wie radicaal gekozen heeft voor het sociaal overleg en voor het middenveld. Wie de privatisering van de gezondheidszorg en de pensioenen heeft tegengegaan." Net als bij de nieuwjaarsrecepties van de andere partijen was er ook bij CD&V een manifestatie van vakbond ACV aan de ingang. "Vroeger was er meer overleg met CD&V, via ACW", zei Marc De Wilde van ACV Metea. "Nu is dat minder het geval. Het contact verloopt voornamelijk via de Groep van Tien." "Het verschil met de andere partijen is dat wij de vakbond binnen hebben uitgenodigd en dat ik vandaag een lang gesprek met hen heb gehad", reageerde Kris Peeters. De Economieminister hechtte groot belang aan de sociale nadruk in de toespraak van de voorzitter. "Onze boodschap is duidelijk, er is genoeg bespaard op de sociale bescherming. Ik wil niet vooruitlopen op de begrotingscontrole, maar het wordt nog een serieuze discussie." (Belga/TE)