De christendemocraat zegt niet voor coalitievorming met één van beide partijen te pleiten, maar vindt dat het wel moet kunnen. Het is volgens Bogaert niet alleen aan de traditionele partijen om het cordon te doorbreken. 'Dat moeten ook Vlaams Belang en PVDA zélf doen. Die partijen zullen respect moeten tonen voor de waardigheid van élke mens. In beleid én in woorden.'

Bogaert gelooft dat coalitievorming het beste middel is tegen extremisme. 'Als een partij toetreedt tot een coalitie, dan moet die wel nuances leggen, milder worden en rekening houden met anderen', luidt het. Hij vindt niet dat zijn partij vorige zomer met Vlaams Belang had moeten praten over Vlaamse regeringsvorming. De coronacrisis heeft Bogaert naar eigen zeggen doen nadenken en concluderen dat er voortaan met elke partij moet worden gesproken.

Coens zegt nee

CD&V-voorzitter Joachim Coens is het absoluut oneens met zijn partijgenoot. 'Uitgesloten dat we een coalitie vormen met partijen die haaks staan op de manier waarop wij naar mens en samenleving kijken. Vlaams belang-parlementsleden hebben dat deze week nogmaals bewezen. Dus nee Hendrik Bogaert, coalitie is niet mogelijk', zegt Coens op Twitter.

De christendemocraat zegt niet voor coalitievorming met één van beide partijen te pleiten, maar vindt dat het wel moet kunnen. Het is volgens Bogaert niet alleen aan de traditionele partijen om het cordon te doorbreken. 'Dat moeten ook Vlaams Belang en PVDA zélf doen. Die partijen zullen respect moeten tonen voor de waardigheid van élke mens. In beleid én in woorden.' Bogaert gelooft dat coalitievorming het beste middel is tegen extremisme. 'Als een partij toetreedt tot een coalitie, dan moet die wel nuances leggen, milder worden en rekening houden met anderen', luidt het. Hij vindt niet dat zijn partij vorige zomer met Vlaams Belang had moeten praten over Vlaamse regeringsvorming. De coronacrisis heeft Bogaert naar eigen zeggen doen nadenken en concluderen dat er voortaan met elke partij moet worden gesproken.CD&V-voorzitter Joachim Coens is het absoluut oneens met zijn partijgenoot. 'Uitgesloten dat we een coalitie vormen met partijen die haaks staan op de manier waarop wij naar mens en samenleving kijken. Vlaams belang-parlementsleden hebben dat deze week nogmaals bewezen. Dus nee Hendrik Bogaert, coalitie is niet mogelijk', zegt Coens op Twitter.