Catherine De Bolle, commissaris-generaal van de federale politie, is een van de laatste drie kandidaten om de nieuwe directeur van Europol, de politiedienst van de Europese Unie, te worden. Dat is uitgelekt in de Tsjechische media - een van de twee overgebleven tegenkandidaten is de Tsjech Oldrich Martinu, de andere is de Nederlander Wil van Gemert. De Bolle is de enige vrouw van het drietal.

Volgens de informatie van VRT NWS is De Bolle na een aantal proeven door een jury naar voren geschoven als de meest geschikte kandidaat van de drie.

Als ze haalt, wordt De Bolle de eerste Belgische ooit op de post van Europol-directeur. De Ninoofse is al lid van de raad van bestuur van Europol.

Steun

De definitieve beslissing wordt begin december genomen door de Europese ministers van Binnenlandse Zaken. Het mandaat van de huidige Europol-directeur, de Brit Rob Wainwright, loopt af in januari 2018.

De regering-Michel steunt De Bolles kandidatuur ten volle, vorige maand nog lobbyde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) nog voor De Bolle op de jaarlijkse Interpol-conferentie in China.

De 47-jarige De Bolle staat sinds 1 maart 2012 aan het hoofd van de federale politie. In oktober vorig jaar werd haar mandaat nog met vijf jaar verlengd.

Catherine De Bolle, commissaris-generaal van de federale politie, is een van de laatste drie kandidaten om de nieuwe directeur van Europol, de politiedienst van de Europese Unie, te worden. Dat is uitgelekt in de Tsjechische media - een van de twee overgebleven tegenkandidaten is de Tsjech Oldrich Martinu, de andere is de Nederlander Wil van Gemert. De Bolle is de enige vrouw van het drietal.Volgens de informatie van VRT NWS is De Bolle na een aantal proeven door een jury naar voren geschoven als de meest geschikte kandidaat van de drie.Als ze haalt, wordt De Bolle de eerste Belgische ooit op de post van Europol-directeur. De Ninoofse is al lid van de raad van bestuur van Europol.De definitieve beslissing wordt begin december genomen door de Europese ministers van Binnenlandse Zaken. Het mandaat van de huidige Europol-directeur, de Brit Rob Wainwright, loopt af in januari 2018. De regering-Michel steunt De Bolles kandidatuur ten volle, vorige maand nog lobbyde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) nog voor De Bolle op de jaarlijkse Interpol-conferentie in China.De 47-jarige De Bolle staat sinds 1 maart 2012 aan het hoofd van de federale politie. In oktober vorig jaar werd haar mandaat nog met vijf jaar verlengd.