De advocaat van Marcel Habran heeft dinsdag cassatieberoep aangetekend tegen de veroordeling van zijn cliënt door het assisenhof van Brussel (zetelend in Nijvel) tot vijftien jaar cel.

Habran was eind september schuldig bevonden aan leiderschap van een criminele organisatie en een dodelijke overval op een geldtransport van Brinks op 12 januari 1998 in Borgworm.

Hij was voor die feiten al eens in 2009 veroordeeld door het assisenhof van Luik, maar het arrest werd verbroken door het Hof van Cassatie omdat het niet gemotiveerd was.

Onmiddellijk na zijn nieuwe veroordeling had de advocaat van Habran al aangekondigd dat hij ze bij het Hof van Cassatie zou aanvechten. Dat is dinsdag dus effectief gebeurd. Als het hof de redenering van de verdediging van Habran volgt, komt er een derde assisenproces tegen de 'peetvader' van de Luikse maffia.

De advocaat van Marcel Habran heeft dinsdag cassatieberoep aangetekend tegen de veroordeling van zijn cliënt door het assisenhof van Brussel (zetelend in Nijvel) tot vijftien jaar cel.Habran was eind september schuldig bevonden aan leiderschap van een criminele organisatie en een dodelijke overval op een geldtransport van Brinks op 12 januari 1998 in Borgworm.Hij was voor die feiten al eens in 2009 veroordeeld door het assisenhof van Luik, maar het arrest werd verbroken door het Hof van Cassatie omdat het niet gemotiveerd was. Onmiddellijk na zijn nieuwe veroordeling had de advocaat van Habran al aangekondigd dat hij ze bij het Hof van Cassatie zou aanvechten. Dat is dinsdag dus effectief gebeurd. Als het hof de redenering van de verdediging van Habran volgt, komt er een derde assisenproces tegen de 'peetvader' van de Luikse maffia.