De beslissing zou al langer gevallen zijn en niets te maken hebben met het vertrek van Erik De Bruyn.

De krant De Morgen schrijft dat Caroline Gennez zichzelf niet wil opvolgen als sp.a-voorzitter, en dat de officiële mededeling nog moet komen.

Gennez kwam aan de macht in 2007 en moest de partij een onverwachte verkiezingsnederlaag doen vergeten. Sp.a haalde de afgelopen bij de Vlaamse verkiezingen in 2009 en bij de federale verkiezingen in 2010 teleurstellende resultaten.

Opvolger niet bekend

Het is nog niet bekend wie zich kandidaat zal stellen en wat Caroline Gennez nadien zal doen. Er is ondertussen veel kritiek op de interne werking van de partij: "Het probleem", zegt een lid van het partijbureau in De Morgen, "is het gebrek aan politieke discussie. Wanneer heeft de sp.a zich als partij nog uitgesproken over energie, kerncentrales, Eandis en Electrabel? Freya Van den Bossche kiest ineens voor windmolens: dat is nooit doorgepraat. Er is geen debat, en dus is er eigenlijk geen partij."

"We zijn daar nu niet mee bezig"

"We zijn daar nu niet mee bezig", stelt Gennez bij monde van haar woordvoerder. Toch wil de voorzitster evenmin gezegd hebben dat ze in het najaar opnieuw kandidaat zal zijn. "Het is nu simpelweg niet aan de orde."

Bij sp.a weten ze naar eigen zeggen niet waar dat gerucht vandaan komt. "We zijn nooit gecontacteerd geweest", aldus de woordvoerder, die benadrukt dat de partij momenteel de handen vol heeft met het voorbereiden van de dag van de arbeid en de communautaire onderhandelingen. (SF)

De beslissing zou al langer gevallen zijn en niets te maken hebben met het vertrek van Erik De Bruyn. De krant De Morgen schrijft dat Caroline Gennez zichzelf niet wil opvolgen als sp.a-voorzitter, en dat de officiële mededeling nog moet komen. Gennez kwam aan de macht in 2007 en moest de partij een onverwachte verkiezingsnederlaag doen vergeten. Sp.a haalde de afgelopen bij de Vlaamse verkiezingen in 2009 en bij de federale verkiezingen in 2010 teleurstellende resultaten. Opvolger niet bekendHet is nog niet bekend wie zich kandidaat zal stellen en wat Caroline Gennez nadien zal doen. Er is ondertussen veel kritiek op de interne werking van de partij: "Het probleem", zegt een lid van het partijbureau in De Morgen, "is het gebrek aan politieke discussie. Wanneer heeft de sp.a zich als partij nog uitgesproken over energie, kerncentrales, Eandis en Electrabel? Freya Van den Bossche kiest ineens voor windmolens: dat is nooit doorgepraat. Er is geen debat, en dus is er eigenlijk geen partij.""We zijn daar nu niet mee bezig""We zijn daar nu niet mee bezig", stelt Gennez bij monde van haar woordvoerder. Toch wil de voorzitster evenmin gezegd hebben dat ze in het najaar opnieuw kandidaat zal zijn. "Het is nu simpelweg niet aan de orde." Bij sp.a weten ze naar eigen zeggen niet waar dat gerucht vandaan komt. "We zijn nooit gecontacteerd geweest", aldus de woordvoerder, die benadrukt dat de partij momenteel de handen vol heeft met het voorbereiden van de dag van de arbeid en de communautaire onderhandelingen. (SF)