De 88e carnavalsstoet in Aalst werd zondagmiddag traditioneel geopend door de Aalsterse Gilles, gevolgd door de stadsreuzen en het Ros Balatum, een parodie op het Ros Beiaard in Dendermonde.Aan de stoet nemen dit jaar 45 kleine groepen deel, 18 middelgrote groepen en 12 grote groepen goed voor 2.500 carnavalisten.

De burgemeester van Aalst Christoph D'Haese waarschuwde bij aanvang in een interview met De Zondag dat er vanaf dit jaar 'meer dan ooit een nultolerantiebeleid tegenover drugs en wapens' wordt gevoerd.

Om dit allemaal te kunnen bolwerken, wordt tijdens carnaval een grote politiemacht ingezet. Alleen al zijn er 280 agenten actief. Tot en met woensdag zijn 5.929 manuren politie voorzien, versterkt met een beschikbare Quick Response Force en een reserve-eenheid van de federale politie.

Voorts worden er voor veiligheidsredenen geen details bekendgemaakt.

Of er in Aalst met de carnavalsdagen dan niet mag gelachen worden met terreur(dreiging)? "Hier kan ik zeer duidelijk over zijn: in Aalst wordt geen censuur toegepast. De vrijheid van meningsuiting is absoluut, zolang men niet oproept tot geweld," benadrukt de burgemeester in De Zondag.

(BO)

De 88e carnavalsstoet in Aalst werd zondagmiddag traditioneel geopend door de Aalsterse Gilles, gevolgd door de stadsreuzen en het Ros Balatum, een parodie op het Ros Beiaard in Dendermonde.Aan de stoet nemen dit jaar 45 kleine groepen deel, 18 middelgrote groepen en 12 grote groepen goed voor 2.500 carnavalisten. De burgemeester van Aalst Christoph D'Haese waarschuwde bij aanvang in een interview met De Zondag dat er vanaf dit jaar 'meer dan ooit een nultolerantiebeleid tegenover drugs en wapens' wordt gevoerd.Om dit allemaal te kunnen bolwerken, wordt tijdens carnaval een grote politiemacht ingezet. Alleen al zijn er 280 agenten actief. Tot en met woensdag zijn 5.929 manuren politie voorzien, versterkt met een beschikbare Quick Response Force en een reserve-eenheid van de federale politie.Voorts worden er voor veiligheidsredenen geen details bekendgemaakt. Of er in Aalst met de carnavalsdagen dan niet mag gelachen worden met terreur(dreiging)? "Hier kan ik zeer duidelijk over zijn: in Aalst wordt geen censuur toegepast. De vrijheid van meningsuiting is absoluut, zolang men niet oproept tot geweld," benadrukt de burgemeester in De Zondag. (BO)