"Het nieuwe linkse alternatief moet niet noodzakelijk nog een socialistische partij zijn", zegt Devos in een interview met De Morgen. "Je moet een nieuwe progressieve, optimistische beweging oprichten, gebaseerd op een aantal zeer duidelijke waarden en normen als solidariteit en gelijkheid. Niet dat die partij meteen 40 procent zal halen, maar ze zal een minder defensieve partij zijn dan de sp.a vandaag is."

'Sterk links blok nodig'

"De oude structuren leiden ertoe dat links versnipperd blijft. Spannend, alleen kan links in Vlaanderen zich dat niet permitteren. Als je een Antwerpse coalitie van centrum-rechts op nationaal niveau wilt vermijden, heb je een sterk links blok nodig. Dan kun je eens echt wegen op de onderhandelingen. Het enige wat links vandaag vaak kan doen, is de schade beperken, door hervormingen af te blokken." (Belga/TV)

"Het nieuwe linkse alternatief moet niet noodzakelijk nog een socialistische partij zijn", zegt Devos in een interview met De Morgen. "Je moet een nieuwe progressieve, optimistische beweging oprichten, gebaseerd op een aantal zeer duidelijke waarden en normen als solidariteit en gelijkheid. Niet dat die partij meteen 40 procent zal halen, maar ze zal een minder defensieve partij zijn dan de sp.a vandaag is.""De oude structuren leiden ertoe dat links versnipperd blijft. Spannend, alleen kan links in Vlaanderen zich dat niet permitteren. Als je een Antwerpse coalitie van centrum-rechts op nationaal niveau wilt vermijden, heb je een sterk links blok nodig. Dan kun je eens echt wegen op de onderhandelingen. Het enige wat links vandaag vaak kan doen, is de schade beperken, door hervormingen af te blokken." (Belga/TV)