Het Hof van Cassatie is dinsdag niet ingegaan op de vraag van de verdediging van landbouwer Patrick Lagrou, in wiens boerderij 145.000 cannabisplantjes werden gevonden, om het onderzoek nietig te verklaren.

De cannabisplantage, naar verluidt de grootste van het land, werd bij Lagrou in Zandvoorde aangetroffen tijdens een huiszoeking. Lagrou, zijn echtgenote en dochter, en drie Braziliaanse arbeiders werden aangehouden.

Het gerecht van Ieper moest hen echter laten gaan wegens een procedurefout. Het aanhoudingsbevel vermeldde immers niet voor welk type misdrijf de huiszoekingen werden verricht.

Volgens de verdediging zou de fout met het huiszoekingsbevel moeten leiden tot de nietigverklaring van het hele onderzoek. De Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling zag daar echter geen reden voor.

De verdediging van Lagrou trok daarop naar Cassatie, maar het hof bevestigde dinsdag het vonnis van de KI. Het gerechtelijk onderzoek kan daardoor worden voortgezet.

Het Hof van Cassatie is dinsdag niet ingegaan op de vraag van de verdediging van landbouwer Patrick Lagrou, in wiens boerderij 145.000 cannabisplantjes werden gevonden, om het onderzoek nietig te verklaren.De cannabisplantage, naar verluidt de grootste van het land, werd bij Lagrou in Zandvoorde aangetroffen tijdens een huiszoeking. Lagrou, zijn echtgenote en dochter, en drie Braziliaanse arbeiders werden aangehouden.Het gerecht van Ieper moest hen echter laten gaan wegens een procedurefout. Het aanhoudingsbevel vermeldde immers niet voor welk type misdrijf de huiszoekingen werden verricht. Volgens de verdediging zou de fout met het huiszoekingsbevel moeten leiden tot de nietigverklaring van het hele onderzoek. De Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling zag daar echter geen reden voor.De verdediging van Lagrou trok daarop naar Cassatie, maar het hof bevestigde dinsdag het vonnis van de KI. Het gerechtelijk onderzoek kan daardoor worden voortgezet.