Sinds de invoering van het rookverbod in cafés op 1 juli, steken rokers noodgedwongen hun sigaretje buiten op. In het slechtste geval op de stoep voor het café. En dat zorgt voor irritatie bij de buren, die naar de politie bellen omdat hun nachtrust wordt verstoord, schrijft Het Laatste Nieuws.

De uitbater van het Antwerpse café 'De Vismijn' kreeg als eerste

cafébaas in Vlaanderen van de politie een overlastboete van 250 euro omdat klanten op de stoep voor de zaak stonden te roken en te praten.

Cafébaas verantwoordelijk

In Koekelare bedreigt burgemeester Patrick Lansens (sp.a) twee cafés met sluiting omdat er te vaak mensen op de stoep staan te roken. Volgens de burgemeester veroorzaken de rokers overlast, onder meer omdat ze lawaai maken en is de cafébaas daarvoor verantwoordelijk.

Volgens HoReCa Vlaanderen is de lawaaioverlast een neveneffect van het rookverbod en zullen er nog veel klachten volgen. (Belga/EE)

Sinds de invoering van het rookverbod in cafés op 1 juli, steken rokers noodgedwongen hun sigaretje buiten op. In het slechtste geval op de stoep voor het café. En dat zorgt voor irritatie bij de buren, die naar de politie bellen omdat hun nachtrust wordt verstoord, schrijft Het Laatste Nieuws. De uitbater van het Antwerpse café 'De Vismijn' kreeg als eerste cafébaas in Vlaanderen van de politie een overlastboete van 250 euro omdat klanten op de stoep voor de zaak stonden te roken en te praten. Cafébaas verantwoordelijk In Koekelare bedreigt burgemeester Patrick Lansens (sp.a) twee cafés met sluiting omdat er te vaak mensen op de stoep staan te roken. Volgens de burgemeester veroorzaken de rokers overlast, onder meer omdat ze lawaai maken en is de cafébaas daarvoor verantwoordelijk. Volgens HoReCa Vlaanderen is de lawaaioverlast een neveneffect van het rookverbod en zullen er nog veel klachten volgen. (Belga/EE)