De winkeliers in de Antwerpse wijk Seefhoek gaan buurtinformatienetwerken oprichten om de politie te helpen. Dat is het gevolg van de zware vechtpartijen van de afgelopen dagen waarbij plaatselijke winkeliers slaags raakten met drugsdealers en junkies die voor overlast zouden zorgen.

Opvallend is dat het ging om allochtone bewoners die het recht in eigen handen namen tegen allochtone drugsdealers. De winkeliers en de politie gaan nu samenwerken.

'Het is niet de bedoeling om de overlast te verplaatsen naar andere straten,' zei waarnemend burgemeester Guy Lauwers vanochtend op Radio 1. 'Wij gaan de drugsdealers en junkies volgen naar waar ze gaan.'

Het stadsbestuur is van plan om de volgende dagen en weken extra politiepatrouilles in te zetten in de Seefhoek. (EE)

De winkeliers in de Antwerpse wijk Seefhoek gaan buurtinformatienetwerken oprichten om de politie te helpen. Dat is het gevolg van de zware vechtpartijen van de afgelopen dagen waarbij plaatselijke winkeliers slaags raakten met drugsdealers en junkies die voor overlast zouden zorgen.Opvallend is dat het ging om allochtone bewoners die het recht in eigen handen namen tegen allochtone drugsdealers. De winkeliers en de politie gaan nu samenwerken. 'Het is niet de bedoeling om de overlast te verplaatsen naar andere straten,' zei waarnemend burgemeester Guy Lauwers vanochtend op Radio 1. 'Wij gaan de drugsdealers en junkies volgen naar waar ze gaan.' Het stadsbestuur is van plan om de volgende dagen en weken extra politiepatrouilles in te zetten in de Seefhoek. (EE)