Busongeval: veel klachten over opdringerige internationale pers in Heverlee

© Belga

De Leuvense politie heeft al heel wat klachten gekregen over de opdringerige internationale pers in de omgeving van de Sint-Lambertusschool in Heverlee.

De Leuvense politie heeft al heel wat klachten gekregen over de opdringerige internationale pers in de omgeving van de Sint-Lambertusschool in Heverlee.

Als de situatie niet betert, worden er volgens politiewoordvoerder Marc Vranckx bijkomende maatregelen genomen om de media op afstand te houden. Daags na het ongeval stonden circa 30 cameraploegen in de omgeving van de school opgesteld.

Kinderen lastiggevallen met foto’s

“De journalisten – het gaat vooral om internationale pers – vallen ouders lastig die hun kinderen naar school brengen, klimmen over de schoolmuur om foto’s te trekken, vallen kinderen op speelpleintjes lastig met foto’s van slachtoffers. Het komt ook regelmatig tot heftige discussies tussen de agenten die voor de schoolpoort opgesteld staan en de opdringerige, buitenlandse journalisten”, aldus Vranckx.

Straatverbod

De Waversebaan voor de Sint-Lambertusschool is afgesloten voor het verkeer. Teneinde de toegang tot de school vrij te houden, mag de pers zich enkel ophouden aan de overkant van de straat. Als de situatie niet betert, overweegt de Leuvense politie bijkomende maatregelen. Er wordt onder meer gedacht aan het instellen van een volledig straatverbod.

Tot dusver werden nog geen pv’s opgesteld, maar ook dat zal volgens Vranckx mogelijk niet lang uitblijven. Ook de Leuvense burgemeester Louis Tobback (SP.A) maakte zich aan de schoolpoort druk over de opdringerige internationale perslui. Hij noemde hen een “bende kinderen”. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content