Tegen het hoofd van de persdienst van de politie van het Zwitserse kanton Wallis is een klacht ingediend. Dat gebeurde naar aanleiding van de verspreiding van de videobeelden van het busongeval in Sierre. Jean-Marie Bornet, het hoofd van de persdienst, wordt vervolgd voor schending van het beroepsgeheim.

Het nieuws werd bevestigd door Jean-Pierre Gros, de procureur-generaal van Wallis. Schending van het beroepsgeheim is een inbreuk die sowieso vervolgd wordt. De magistraat onthulde niet wie de klacht heeft ingediend. Hij verwees daarvoor naar het feit dat dit onder het geheim van het onderzoek valt.
De verspreiding van de camerabeelden waarop te zien is hoe de Belgische bus botst in een tunnel in Sierre, zorgde zowel in Zwitserland als België voor een polemiek. Zo liet de presidente van het kanton Wallis, Esther Waeber-Kalbermatten, zich heel kritisch uit over het interview, dat ze onnuttig en voyeuristisch noemde.

'Verantwoordelijkheid volledig bij dader'

De procureur die met het dossier belast is, Olivier Elsig, maakte duidelijk dat hij niet heeft ingestemd met de verspreiding van die beelden. ""Het gaat om een persoonlijk initiatief waarvan de verantwoordelijkheid volledig toekomt aan de dader", aldus Elsig in een persbericht. De politie liet eerder weten dat de
plaatsvervangende commandant van de politie van Wallis niet op de hoogte was. Het was blijkbaar de persdienst die het initiatief nam om te antwoorden op vragen van de media. (Belga/SD)


Tegen het hoofd van de persdienst van de politie van het Zwitserse kanton Wallis is een klacht ingediend. Dat gebeurde naar aanleiding van de verspreiding van de videobeelden van het busongeval in Sierre. Jean-Marie Bornet, het hoofd van de persdienst, wordt vervolgd voor schending van het beroepsgeheim. Het nieuws werd bevestigd door Jean-Pierre Gros, de procureur-generaal van Wallis. Schending van het beroepsgeheim is een inbreuk die sowieso vervolgd wordt. De magistraat onthulde niet wie de klacht heeft ingediend. Hij verwees daarvoor naar het feit dat dit onder het geheim van het onderzoek valt. De verspreiding van de camerabeelden waarop te zien is hoe de Belgische bus botst in een tunnel in Sierre, zorgde zowel in Zwitserland als België voor een polemiek. Zo liet de presidente van het kanton Wallis, Esther Waeber-Kalbermatten, zich heel kritisch uit over het interview, dat ze onnuttig en voyeuristisch noemde. 'Verantwoordelijkheid volledig bij dader'De procureur die met het dossier belast is, Olivier Elsig, maakte duidelijk dat hij niet heeft ingestemd met de verspreiding van die beelden. ""Het gaat om een persoonlijk initiatief waarvan de verantwoordelijkheid volledig toekomt aan de dader", aldus Elsig in een persbericht. De politie liet eerder weten dat de plaatsvervangende commandant van de politie van Wallis niet op de hoogte was. Het was blijkbaar de persdienst die het initiatief nam om te antwoorden op vragen van de media. (Belga/SD)