Lees ook het liveverslag van dag 1 en dag 2.

19.58 uur: Ouders krijgen zo lang als nodig hulp (Di Rupo)De ouders van de bij het busongeval in Zwitserland verongelukte kinderen krijgen zo lang als nodig psychologische en andere hulp van de overheid. Dat zei premier Elio Di Rupo aan verschillende tv-zenders. De premier bedankte ook de Zwitserse hulpdiensten voor hun optreden.

19.47 uur: Reynders bedankt diplomaten voor hun werk
Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders bedankt in een e-mail de Belgische diplomaten in Zwitserland voor het werk dat ze hebben geleverd. "Onrechtstreeks heb ik van talrijke ouders vernomen dat uw ontvangst en begeleidend werk uitstekend zijn geweest en enorm werden geapprecieerd. Ook zijn de contacten tussen de ambassade, de delegatie en het consulaat-generaal en tussen de verschillende Zwitserse overheden (politie, hulpdiensten, ziekenhuizen, enz.) voortreffelijk geweest. Ik verzoek u dan ook om de Zwitserse overheid, politie en hulpdiensten van harte te bedanken voor hun snelle optreden, hun inzet en efficiëntie alsook voor hun voortreffelijke samenwerking met België", schrijft Reynders.

17.01 uur: 'Dvd-incident is onwaarschijnlijk' (aanklager) De bestuurder was niet dronken en reed niet te snel. Ook de piste dat hij een dvd wou opzetten en daardoor werd afgeleid is onwaarschijnlijk. Dat heeft de openbaar aanklager in Zwitserland verklaard op basis van het eerste onderzoek.

De Zwitserse onderzoekers hebben intussen al een tiental kinderen ondervraagd en op basis daarvan kan de theorie niet worden bevestigd dat de chauffeur afgeleid zou zijn geweest door een dvd. Er werd ook nog geen indicatie gevonden van een medisch probleem dat aan de oorzaak van het ongeval kan hebben gelegen.

Het onderzoek naar een mogelijk technisch probleem met de bus of een menselijke fout loopt nog.

15.31 uur: Twee meisjes nog in kunstmatige coma in ziekenhuis Lausanne
Twee van de drie meisjes die in het ziekenhuis van het Zwitserse Lausanne verblijven, worden vrijdagnamiddag nog steeds in een kunstmatige coma gehouden. Het derde meisje is donderdag uit de coma ontwaakt en kon al communiceren.

Twee van de drie meisjes liepen bij het ongeval meervoudige breuken en ernstig schedeltrauma op. De derde, die ondertussen bij bewustzijn is, had meervoudige breuken en een ruggenmergletsel.

Het universitair ziekenhuis van Lausanne laat weten dat het momenteel te vroeg is om te stellen dat de drie slachtoffertjes buiten levensgevaar zijn. Dit soort letsels vergt de nodige tijd vooraleer preciezere vaststellingen gedaan en een repatriëring overwogen kunnen worden, aldus het ziekenhuis.

Het persbericht van het ziekenhuis bevat ook een mededeling van de ouders van de drie meisjes. "Onze gedachten gaan naar de vriendjes en vriendinnetjes van onze meisjes. We denken veel aan hen en hun ouders. Onze meisjes en wijzelf zijn in zeer goede handen." De ouders bedanken ook uitdrukkelijk de Zwitserse, Belgische en Nederlandse hulpverleners en autoriteiten.

14.17 uur: Gewonden naar UZ Leuven
Veertien patiënten, vijf van Lommel en negen van Heverlee, worden overgevlogen vanuit Sion, naargelang de medische situatie van de patiënten. Bij aankomst in België worden ze met ziekenwagens naar het UZ Leuven vervoerd, waar ze verdere medische verzorging krijgen, luidt het in de mededeling van Binnenlandse Zaken.

Later, afhankelijk van de noden van de ouders en rekening houdend met de medische evolutie van de kinderen, kan overwogen worden of een overplaatsing naar een regionaal ziekenhuis mogelijk is.

Vier patiënten, twee uit Lommel en twee uit Heverlee, blijven in Zwitserland tot de Zwitserse artsen oordelen dat hun medische situatie een transport toelaat. Eén patiënt bevindt zich in het universitair ziekenhuis in Bern, drie andere gewonden in het universitair ziekenhuis in Lausanne.

12.18 uur: Meeste slachtoffers terug in België

De twee C130-toestellen van Defensie zijn op de militaire luchthaven van Melsbroek aangekomen met alle 28 dodelijke slachtoffers van het busongeval in Zwitserland aan boord.

De families waren daarbij niet aanwezig. Er was een korte militaire ceremonie. De persoonlijke bezittingen van de overledenen volgen met een derde vlucht. Dat meldt Binnenlandse Zaken.

Na de landing werden de lichamen door begrafenisondernemers en onder begeleiding overgebracht naar Lommel (zeventien overledenen), Heverlee (negen overledenen) en Aarschot (twee overledenen).
11.00 IJzingwekkende minuut stilte

Om 11 uur ligt land stil voor een minuut stilte ter nagedachenis van de slachtoffers van het busongeval.

Honderden personeelsleden, medewerkers en parlementsleden van Kamer en Senaat hebben hun minuut stilte gehouden op het Natieplein voor het federale parlement. De voorzitters van Senaat en Kamer, Sabine de Bethune en André Flahaut, en een vijftiental senatoren namen aan het huldebetoon deel.

Een adviseur van de Taaldienst van de Senaat verloor bij het drama zijn dochtertje, terwijl het dochterje van de maître d'hotel van het klassiek restaurant van het federaal parlement in een coma ligt.

Ook het parlement van het Zwitserse kanton Wallis heeft om 11.00 uur een minuut stilte in acht genomen, zo heeft de regionale krant Le Nouvelliste gemeld. Het parlement sprak opnieuw zijn steun en die van de bevolking van het kanton uit aan de slachtoffers en hun nabestaanden.

In alle openbare gebouwen van gemeentes van Wallis (Valais) en het kanton zelf hingen vlaggen halfstok.

Aan de Sint-Lambertusschool in Heverlee is om 11u00 een kort bezinningsmoment gehouden. De kinderen verzamelden hand in hand op de speelplaats voor de geopende schoolpoort, samen met leerkrachten en enkele ouders. Ze werden toegesproken door de schooldirecteur.

Om 11u00 werd een minuut stilte in acht genomen, terwijl luid klokkengelui te horen was van omliggende kerken. Alle kinderen lieten vervolgens ballonnen op, met kaartjes waarop boodschappen geschreven stonden. Kinderen van omliggende scholen kwamen vrijdagvoormiddag eveneens
langs om hun steun te betuigen aan de slachtoffers en familieleden.

Ook in Lommel hielden tientallen mensen een minuut stilte, hier aan de rouwplek bij de stedelijke basisschool 't Stekske. De kinderen van de school zelf hielden hun rouwmoment binnen in de school. Vervolgens luidden de rouwklokken van de Sint-Jozefkerk, waar de gebedswake plaatshad.

Het stadspersoneel van Lommel stond buiten voor het stadhuis. De zeventig tot tachtig mensen vormden een lange rij en hielden elkaars hand vast.

Ook burgemeester Peter Vanvelthoven, die met de ouders van de Lommelse kinderen terugkeerde vanuit Zwitserland, en de schepenen hielden buiten aan het stadhuis een minuut stilte tijdens deze nationale dag van rouw.

10.50 uur: Gewond meisje in Bern blijft in ziekenhuis Een Belgisch meisje dat na het ongeval in de tunnel van Siere naar Bern is overgebracht voor verzorging, moet nog steeds in het ziekenhuis Hôpital de l'Ile blijven, zo heeft ziekenhuiswoordvoerder Markus Hächler gezegd.

Gezien de omstandigheden maakt het meisje het "relatief goed". Zij heeft complexe breuken opgelopen. Hoe lang het kind nog in het ziekenhuis van de Zwitserse hoofdstad moet blijven is een open vraag, zegt Hächler.

10.45: Tweede C-130 met lichamen slachtoffers aangekomen in Melsbroek

De tweede C-130 van het Belgische leger met aan boord lichamen van slachtoffers is omstreeks 10.40 uur geland op de militaire luchthaven van Melsbroek.

10.24 uur: Eerste militair vliegtuig is aangekomen op luchthaven van Melsbroek

10.04 uur: Al ruim tienduizend reacties op online-rouwregister ouderkoepels De drie ouderkoepels in Vlaanderen (KOOGO, VCOV en GO! -ouders) hebben al meer dan tienduizend betuigingen van medeleven geregistreerd op hun online-rouwregister. Een 1.500-tal reacties kwam uit het buitenland, van over de hele wereld. Dat is vernomen van Bart Van Dijck van ouderkoepel KOOGO.

Na het tragische ongeval met de Belgische bus in Zwitserland openden de ouderkoepels het register op de website www.ouderbetrokkenheid.be. "We hebben zeer waardevolle reacties gekregen", zegt Van Dijck. "Door het grote aantal reacties was het echter niet mogelijk ze op de website te publiceren, maar onze ict-mensen zijn alles in een database aan het verzamelen."

De ouderkoepels zijn van plan om de gebundelde reacties op een later tijdstip over te maken bij een gedenkenplechtigheid. Wie dat wenst kan inzage krijgen in de database.

09.44: Lichamen van dodelijke slachtoffers hebben Zwitserland verlaten De 28 stoffelijke overschotten hebben Zwitserland verlaten aan boord van twee Belgische militaire vliegtuigen. Op de luchthaven van Sion maakt een derde vliegtuig zich klaar om op te stijgen. Het vervoert materiaal, aldus woordvoerder Markus Rieder van de politie van Wallis.

Volgens woordvoerster Florence Renggli van het ziekenhuis van Wallis bestaat er "goede hoop" dat de nog acht in Wallis gehospitaliseerde kinderen tegen het eind van het weekeinde ook naar huis kunnen terugkeren.

09.14 Tweede vliegtuig opgestegen

Op de luchthaven van Sion is ook een tweede vliegtuig opgestegen met bestemming België, zo heeft een fotograaf van Belga vastgesteld.

De officiële ceremonie op de luchthaven van Sion is "intiem" verlopen, "uit het zicht", zei woordvoerder Vincent Favre van de kantonnale politie van Wallis.

Niet alleen in België, maar ook in Nederland en Zwitserland hangen aan openbare gebouwen de vlaggen halfstok.

09.01 uur: Vliegtuig stijgt op

Op de luchthaven van het Zwitserse Sion is een eerste militair vliegtuig opgestegen met bestemming België, zo heeft de krant Le Nouvelliste even voor 09.00 uur gemeld. De website voegde eraan toe dat een tweede zich klaarmaakte om op te stijgen.

08.59 uur: Alle lijkkisten aan boord vliegtuigen

Op de luchthaven van het Zwitserse Sion zijn alle lijkkisten met de dodelijke slachtoffers van het ongeval met een Belgische bus aan boord van twee militaire vliegtuigen gebracht, zo heeft de krant Le Nouvelliste gemeld.

De kisten werden gedragen door politiemensen. Zij en de autoriteiten van Wallis vormden een erehaag. De kisten van de volwassenen zijn in hout en die van de kinderen in het wit. Allen zijn ze met bloemen versierd.

08.00 uur: Ceremonie op luchthaven gestart
De repatriëring van de dodelijke slachtoffers van de busramp in Sierre, wordt voorafgegaan door een afscheidsceremonie op de luchthaven van het nabijgelegen Sion in Zwitserland. Die ceremonie is omstreeks 08.00 uur gestart. Dat stelt een Belga-fotograaf ter plaatse vast.

Op de tarmac van Sion staan drie Hercules C-130-toestellen van de Belgische Defensie. Zij zullen pas na de ceremonie de lichamen van de dodelijke slachtoffers naar Melsbroek overvliegen. De media zijn talrijk aanwezig maar worden door de Zwitserse autoriteiten op een ruime afstand gehouden. Alleen de toestellen op de tarmac zijn voor hen zichtbaar.

07.30 uur: Repatriëring slachtoffers start in Sion De repatriëring van de stoffelijke resten van de 28 slachtoffers van het busongeval in Sierre start op de luchthaven van Sion. Dat heeft de politie van het kanton Wallis gezegd.

De president van het kanton, Jacques Melly, en vicepresidente Esther Waeber-Kalbermatten, zullen de ceremonie bijwonen. De repatriëring gebeurt met Belgische vliegtuigen. Premier Elio Di Rupo had al laten weten dat de repatriëring vrijdag zou plaatsvinden.

Er liggen nog 16 gewonden in Zwitserse ziekenhuizen, drie van hen zijn er erg aan toe.

00.01 uur: Ouders slachtoffers aangekomen in Melsbroek
Op de militaire luchthaven van Melsbroek is de militaire vlucht met aan boord de ouders van de dodelijke slachtoffers geland. Dat bevestigt het crisiscentrum.

Rond 00.10 uur verlieten twee bussen en een twaalftal wagens Melsbroek, zo stelde een fotograaf van Belga vast.

Donderdag 15 maart - 22.20: Ouders en lichtgewonde kinderen aangekomen

Op Brussels Airport is de lijnvlucht geland met aan boord enkele lichtgewonde kinderen en hun ouders. Vrijdag worden de lichamen van de slachtoffer gerepatrieerd. (Belga/SD)

19.58 uur: Ouders krijgen zo lang als nodig hulp (Di Rupo)De ouders van de bij het busongeval in Zwitserland verongelukte kinderen krijgen zo lang als nodig psychologische en andere hulp van de overheid. Dat zei premier Elio Di Rupo aan verschillende tv-zenders. De premier bedankte ook de Zwitserse hulpdiensten voor hun optreden. 19.47 uur: Reynders bedankt diplomaten voor hun werk Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders bedankt in een e-mail de Belgische diplomaten in Zwitserland voor het werk dat ze hebben geleverd. "Onrechtstreeks heb ik van talrijke ouders vernomen dat uw ontvangst en begeleidend werk uitstekend zijn geweest en enorm werden geapprecieerd. Ook zijn de contacten tussen de ambassade, de delegatie en het consulaat-generaal en tussen de verschillende Zwitserse overheden (politie, hulpdiensten, ziekenhuizen, enz.) voortreffelijk geweest. Ik verzoek u dan ook om de Zwitserse overheid, politie en hulpdiensten van harte te bedanken voor hun snelle optreden, hun inzet en efficiëntie alsook voor hun voortreffelijke samenwerking met België", schrijft Reynders. 17.01 uur: 'Dvd-incident is onwaarschijnlijk' (aanklager) De bestuurder was niet dronken en reed niet te snel. Ook de piste dat hij een dvd wou opzetten en daardoor werd afgeleid is onwaarschijnlijk. Dat heeft de openbaar aanklager in Zwitserland verklaard op basis van het eerste onderzoek. De Zwitserse onderzoekers hebben intussen al een tiental kinderen ondervraagd en op basis daarvan kan de theorie niet worden bevestigd dat de chauffeur afgeleid zou zijn geweest door een dvd. Er werd ook nog geen indicatie gevonden van een medisch probleem dat aan de oorzaak van het ongeval kan hebben gelegen. Het onderzoek naar een mogelijk technisch probleem met de bus of een menselijke fout loopt nog. 15.31 uur: Twee meisjes nog in kunstmatige coma in ziekenhuis Lausanne Twee van de drie meisjes die in het ziekenhuis van het Zwitserse Lausanne verblijven, worden vrijdagnamiddag nog steeds in een kunstmatige coma gehouden. Het derde meisje is donderdag uit de coma ontwaakt en kon al communiceren. Twee van de drie meisjes liepen bij het ongeval meervoudige breuken en ernstig schedeltrauma op. De derde, die ondertussen bij bewustzijn is, had meervoudige breuken en een ruggenmergletsel. Het universitair ziekenhuis van Lausanne laat weten dat het momenteel te vroeg is om te stellen dat de drie slachtoffertjes buiten levensgevaar zijn. Dit soort letsels vergt de nodige tijd vooraleer preciezere vaststellingen gedaan en een repatriëring overwogen kunnen worden, aldus het ziekenhuis. Het persbericht van het ziekenhuis bevat ook een mededeling van de ouders van de drie meisjes. "Onze gedachten gaan naar de vriendjes en vriendinnetjes van onze meisjes. We denken veel aan hen en hun ouders. Onze meisjes en wijzelf zijn in zeer goede handen." De ouders bedanken ook uitdrukkelijk de Zwitserse, Belgische en Nederlandse hulpverleners en autoriteiten. 14.17 uur: Gewonden naar UZ Leuven Veertien patiënten, vijf van Lommel en negen van Heverlee, worden overgevlogen vanuit Sion, naargelang de medische situatie van de patiënten. Bij aankomst in België worden ze met ziekenwagens naar het UZ Leuven vervoerd, waar ze verdere medische verzorging krijgen, luidt het in de mededeling van Binnenlandse Zaken. Later, afhankelijk van de noden van de ouders en rekening houdend met de medische evolutie van de kinderen, kan overwogen worden of een overplaatsing naar een regionaal ziekenhuis mogelijk is. Vier patiënten, twee uit Lommel en twee uit Heverlee, blijven in Zwitserland tot de Zwitserse artsen oordelen dat hun medische situatie een transport toelaat. Eén patiënt bevindt zich in het universitair ziekenhuis in Bern, drie andere gewonden in het universitair ziekenhuis in Lausanne. 12.18 uur: Meeste slachtoffers terug in BelgiëDe twee C130-toestellen van Defensie zijn op de militaire luchthaven van Melsbroek aangekomen met alle 28 dodelijke slachtoffers van het busongeval in Zwitserland aan boord. De families waren daarbij niet aanwezig. Er was een korte militaire ceremonie. De persoonlijke bezittingen van de overledenen volgen met een derde vlucht. Dat meldt Binnenlandse Zaken. Na de landing werden de lichamen door begrafenisondernemers en onder begeleiding overgebracht naar Lommel (zeventien overledenen), Heverlee (negen overledenen) en Aarschot (twee overledenen). 11.00 IJzingwekkende minuut stilte Om 11 uur ligt land stil voor een minuut stilte ter nagedachenis van de slachtoffers van het busongeval. Honderden personeelsleden, medewerkers en parlementsleden van Kamer en Senaat hebben hun minuut stilte gehouden op het Natieplein voor het federale parlement. De voorzitters van Senaat en Kamer, Sabine de Bethune en André Flahaut, en een vijftiental senatoren namen aan het huldebetoon deel. Een adviseur van de Taaldienst van de Senaat verloor bij het drama zijn dochtertje, terwijl het dochterje van de maître d'hotel van het klassiek restaurant van het federaal parlement in een coma ligt. Ook het parlement van het Zwitserse kanton Wallis heeft om 11.00 uur een minuut stilte in acht genomen, zo heeft de regionale krant Le Nouvelliste gemeld. Het parlement sprak opnieuw zijn steun en die van de bevolking van het kanton uit aan de slachtoffers en hun nabestaanden.In alle openbare gebouwen van gemeentes van Wallis (Valais) en het kanton zelf hingen vlaggen halfstok.Aan de Sint-Lambertusschool in Heverlee is om 11u00 een kort bezinningsmoment gehouden. De kinderen verzamelden hand in hand op de speelplaats voor de geopende schoolpoort, samen met leerkrachten en enkele ouders. Ze werden toegesproken door de schooldirecteur. Om 11u00 werd een minuut stilte in acht genomen, terwijl luid klokkengelui te horen was van omliggende kerken. Alle kinderen lieten vervolgens ballonnen op, met kaartjes waarop boodschappen geschreven stonden. Kinderen van omliggende scholen kwamen vrijdagvoormiddag eveneens langs om hun steun te betuigen aan de slachtoffers en familieleden. Ook in Lommel hielden tientallen mensen een minuut stilte, hier aan de rouwplek bij de stedelijke basisschool 't Stekske. De kinderen van de school zelf hielden hun rouwmoment binnen in de school. Vervolgens luidden de rouwklokken van de Sint-Jozefkerk, waar de gebedswake plaatshad. Het stadspersoneel van Lommel stond buiten voor het stadhuis. De zeventig tot tachtig mensen vormden een lange rij en hielden elkaars hand vast. Ook burgemeester Peter Vanvelthoven, die met de ouders van de Lommelse kinderen terugkeerde vanuit Zwitserland, en de schepenen hielden buiten aan het stadhuis een minuut stilte tijdens deze nationale dag van rouw. 10.50 uur: Gewond meisje in Bern blijft in ziekenhuis Een Belgisch meisje dat na het ongeval in de tunnel van Siere naar Bern is overgebracht voor verzorging, moet nog steeds in het ziekenhuis Hôpital de l'Ile blijven, zo heeft ziekenhuiswoordvoerder Markus Hächler gezegd. Gezien de omstandigheden maakt het meisje het "relatief goed". Zij heeft complexe breuken opgelopen. Hoe lang het kind nog in het ziekenhuis van de Zwitserse hoofdstad moet blijven is een open vraag, zegt Hächler. 10.45: Tweede C-130 met lichamen slachtoffers aangekomen in Melsbroek De tweede C-130 van het Belgische leger met aan boord lichamen van slachtoffers is omstreeks 10.40 uur geland op de militaire luchthaven van Melsbroek. 10.24 uur: Eerste militair vliegtuig is aangekomen op luchthaven van Melsbroek 10.04 uur: Al ruim tienduizend reacties op online-rouwregister ouderkoepels De drie ouderkoepels in Vlaanderen (KOOGO, VCOV en GO! -ouders) hebben al meer dan tienduizend betuigingen van medeleven geregistreerd op hun online-rouwregister. Een 1.500-tal reacties kwam uit het buitenland, van over de hele wereld. Dat is vernomen van Bart Van Dijck van ouderkoepel KOOGO. Na het tragische ongeval met de Belgische bus in Zwitserland openden de ouderkoepels het register op de website www.ouderbetrokkenheid.be. "We hebben zeer waardevolle reacties gekregen", zegt Van Dijck. "Door het grote aantal reacties was het echter niet mogelijk ze op de website te publiceren, maar onze ict-mensen zijn alles in een database aan het verzamelen." De ouderkoepels zijn van plan om de gebundelde reacties op een later tijdstip over te maken bij een gedenkenplechtigheid. Wie dat wenst kan inzage krijgen in de database. 09.44: Lichamen van dodelijke slachtoffers hebben Zwitserland verlaten De 28 stoffelijke overschotten hebben Zwitserland verlaten aan boord van twee Belgische militaire vliegtuigen. Op de luchthaven van Sion maakt een derde vliegtuig zich klaar om op te stijgen. Het vervoert materiaal, aldus woordvoerder Markus Rieder van de politie van Wallis. Volgens woordvoerster Florence Renggli van het ziekenhuis van Wallis bestaat er "goede hoop" dat de nog acht in Wallis gehospitaliseerde kinderen tegen het eind van het weekeinde ook naar huis kunnen terugkeren. 09.14 Tweede vliegtuig opgestegen Op de luchthaven van Sion is ook een tweede vliegtuig opgestegen met bestemming België, zo heeft een fotograaf van Belga vastgesteld. De officiële ceremonie op de luchthaven van Sion is "intiem" verlopen, "uit het zicht", zei woordvoerder Vincent Favre van de kantonnale politie van Wallis. Niet alleen in België, maar ook in Nederland en Zwitserland hangen aan openbare gebouwen de vlaggen halfstok. 09.01 uur: Vliegtuig stijgt opOp de luchthaven van het Zwitserse Sion is een eerste militair vliegtuig opgestegen met bestemming België, zo heeft de krant Le Nouvelliste even voor 09.00 uur gemeld. De website voegde eraan toe dat een tweede zich klaarmaakte om op te stijgen.08.59 uur: Alle lijkkisten aan boord vliegtuigenOp de luchthaven van het Zwitserse Sion zijn alle lijkkisten met de dodelijke slachtoffers van het ongeval met een Belgische bus aan boord van twee militaire vliegtuigen gebracht, zo heeft de krant Le Nouvelliste gemeld. De kisten werden gedragen door politiemensen. Zij en de autoriteiten van Wallis vormden een erehaag. De kisten van de volwassenen zijn in hout en die van de kinderen in het wit. Allen zijn ze met bloemen versierd. 08.00 uur: Ceremonie op luchthaven gestart De repatriëring van de dodelijke slachtoffers van de busramp in Sierre, wordt voorafgegaan door een afscheidsceremonie op de luchthaven van het nabijgelegen Sion in Zwitserland. Die ceremonie is omstreeks 08.00 uur gestart. Dat stelt een Belga-fotograaf ter plaatse vast. Op de tarmac van Sion staan drie Hercules C-130-toestellen van de Belgische Defensie. Zij zullen pas na de ceremonie de lichamen van de dodelijke slachtoffers naar Melsbroek overvliegen. De media zijn talrijk aanwezig maar worden door de Zwitserse autoriteiten op een ruime afstand gehouden. Alleen de toestellen op de tarmac zijn voor hen zichtbaar. 07.30 uur: Repatriëring slachtoffers start in Sion De repatriëring van de stoffelijke resten van de 28 slachtoffers van het busongeval in Sierre start op de luchthaven van Sion. Dat heeft de politie van het kanton Wallis gezegd. De president van het kanton, Jacques Melly, en vicepresidente Esther Waeber-Kalbermatten, zullen de ceremonie bijwonen. De repatriëring gebeurt met Belgische vliegtuigen. Premier Elio Di Rupo had al laten weten dat de repatriëring vrijdag zou plaatsvinden. Er liggen nog 16 gewonden in Zwitserse ziekenhuizen, drie van hen zijn er erg aan toe. 00.01 uur: Ouders slachtoffers aangekomen in Melsbroek Op de militaire luchthaven van Melsbroek is de militaire vlucht met aan boord de ouders van de dodelijke slachtoffers geland. Dat bevestigt het crisiscentrum. Rond 00.10 uur verlieten twee bussen en een twaalftal wagens Melsbroek, zo stelde een fotograaf van Belga vast. Donderdag 15 maart - 22.20: Ouders en lichtgewonde kinderen aangekomenOp Brussels Airport is de lijnvlucht geland met aan boord enkele lichtgewonde kinderen en hun ouders. Vrijdag worden de lichamen van de slachtoffer gerepatrieerd. (Belga/SD)